Најновије

ШИПТАРИ У ВЕЛИКОЈ ПАНИЦИ: Ускоро ће морати да одговарају за злочине над Србима!

Имена припадника ОВК којима ће се судити поред судом у Хагу неће бити саопштена док тек подигнуте оптужнице не потврди судија за претходни поступак.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Како је за Политику одговорила Анђела Гријеп, портпарол хашког суда, законски рок за потврђивање или одбацивање оптужница је шест месеци.

То значи, наводи лист, да ће имена оптужених бити позната најкасније у августу, после чега ће бити заказана суђења по потврђеним оптужницама.

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун очекује да би фаза преиспитивања оптужница могла да буде окончана у том року и да би током ове године могла да почну суђења.

Он верује да има места оптимизму да ће оптужнице бити потврђене и да ће почети процесуирање.

"Последњих месец дана тужилаштво је звало сведоке само да би их питало - да ли су и даље спремни да сведоче. То је указивало на скоро подизање оптужница. Многи су сумњали да ће оптужнице бити подигнуте, али то се ипак десило. Оне још неко време неће бити видљиве за јавност, али је битно да су написане", рекао је Дрецун.

Лист наводи да за сада није познато да ли се оптужнице баве и трговином људским органима, предметом најболнијим за Србију.

Лазански разоткрио мистерију дугу скоро 30 година! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА