Најновије

КОРАК ВИШЕ ДА СЕ ОКУПИРА МАКЕДОНИЈА: Предизборна коалиција која прети да створи Велику Албанију

Социјалдемократска странка Македоније и Покрет Беса потписали су у Скопљу декларацију о заједничком наступу на ванредним парламентарним изборима, чиме је створена прва македонско-албанска предизборна коалиција од осамостаљења те државе.

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Лидери две странке, Зоран Заев и Билал Касами потписали су споразум испод застава Северне Македоније, Албаније, Европске уније и НАТО чиме су показали да имају заједничке политичке и стратешке циљеве.

"Наше друштво се мења набоље. Време подела одлази у историју, а поражен је и једнонационални концепт политичких странака", рекао је Зоран Заев после потписивања споразума.

Споразум СДСМ и Покрета Беса, суштински, представља потврду изборних резултата из 2016. године када је више десетина хиљада Албанаца гласало за партију Зорана Заева, што се касније показало кључним приликом формирања већине у Собрању.

"Ово данас је посебан чин, ово је историја. Наша визија је Северна Македонија, економски снажна и стабилна држава, чланице ЕУ и НАТО", рекао је Заев.

"По први пут у историји, Албанци граде истинско партнерство са владајућом странком и то као равноправни партнери који ће заједнички доносити одлуке о будућности наше зеље", рекао је лидер Покрета Беса.

После потписивања, Заев је рекао и да очекује убедљиву победу на ванредним изборима 12. априла.

Курти укида таксе, више о томе ОВДЕ!

Извор: plusinfo.mk

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА