Најновије

"Укинути таксе што пре или ће Косово бити изоловано!"

Потпредседник такозване приштинске владе, Авдулах Хоти, из Демократског савеза (тзв.) Косова, поново је данас апеловао на укидање, како је навео, штетних такси на српске и производе из БиХ, због које Приштина ризикује да буде изолована од међународне заједнице, САД и ЕУ.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Хоти је на свом фејсбук профилу упозорио да свако одлагање укидање такси озбиљно угрожава преговарачку позицију Приштине у дијалогу са Београдом и штети односу са САД и ЕУ.

- (Тзв.) Косово ризикује да буде изоловано. Ниједна наша мера не може бранити или унапредити наш став ако то не подрже САД и ЕУ. Влада Републике (тзв.) Косово требало би да укине штетне таксе и седне равноправно за преговарачки сто...Било која друга алтернатива озбиљно угрожава будућност земље - написао је Хоти.

Хоти истиче и да је укључивање САД у дијалог променило динамику тог процеса.

- Став секретара Помпеа и став амбасадора Гренела да је суверенитет (тзв.) Републике Косово веома важан за будућност региона и да би мировни споразум између Косова и Србије требало да резултира међусобним признањем, гаранције су за нашу преговарачку позицију и наше циљеве - навео је Хоти.

Сматра да би дијалог са Београдом требало да води влада која, какко каже, носи политички легитимитет, а укјлучивање у дијалог што је пре могуће даје време за повољне разговоре о финалном споразуму.

Куртијевом плану препрека би могао да буде Ричард Гренел! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА