Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЛОВЕ ТЕРОРИСТЕ КАО ДА СУ ЗЕЧЕВИ: Погледајте снајперско дејствовање руских ССО!

У оквиру руског контингента у Сирији се налазе и фамозни специјалци из састава ССО (Јединице за специјалне операције). Ова структура руске армије је директно потчињена руском Генералштабу. Ови састави су оспособљени да ефикасно реализују најсложеније облике борбених задатака које намеће модерно бојиште. Своју врхунску обученост су у пуном капацитету приказали у Сирији. Снајперисти ССО су у последње време примећени са пушкама типа ДВЛ-10 М1 „Диверзант“, али и далекометним пушкама DXL-3 „Возмездие“.

Руске Јединице за специјалне операције у Сирији (Фото: Твитер принтскрин)

На видео материјалу се виде кадрови из мисија које су веома успешно реализовали снајперисти ССО. У оквиру ових јединица дејствују и снајперски тимови. Они су специјализовани за неутралисање циљева на стандардним али и великим даљинама.Термовизијска камера је забележила неутралисање већег броја терориста са различитих даљина. Интересантно је видети и тактику руских снајпериста који истоворемено неутралишу више непријатељских циљева, не остављајући им никакву шансу за преживљавање.

У овим акцијама руски снајперисти користе најновије оружје које производи руска војна индустрија, конкретно компанија Lobaev Arms. Велики број стручњака сматра да ова компанија производи снајперске пушке које се котирају као најбоље на свету. Његова карактеристика је изузетна прецизност, што омогућава да се остваре ефикасни погоци на екстремним даљинама. Снајперисти ССО у последње време су виђени са пушкама типа ДВЛ-10 М1 „Диверзант“, али и далекометним пушкама DXL-3 „Возмездие“ (Одмазда).

DXL-3 „Возмездие“ – је високопрецизна снајперска пушка великог домета. Масивна пушчана цев обезбеђује високу прецизност оружја. Подесиви кундак оружја је направљен од специјалне легуре алумунијума која се користи у ваздухопловој индустрији. Брзина метка на устима цеви износи 900 м/сек. Укупна дужина пушке је 1345 милиметра,а њена тежина 7,95кг. Дужина пушчане цеви износи од 720-820 милиметара. Ефективни домет ове пушке у идеалним условима је преко 3,500 метара.

Lobaev Arms је пре две године јавности представио и снајперске пушке ДВЛ-10 М1 „Диверзант“ и ДВЛ-10 М2 „Урбана“. Прва пушка је предвиђена за експлоатацију у војним јединицама, док је друга специјално пројектована за употребу у специјалним полицијским јединицама, где је посебно ефикасна у градским условима. Груписање погодака код обе пушке одговара највишим светским стандардима (“Диверзант”-0,5 МОА, “Урбана”-0,38 МОА).

Како дејствују убојите “српске оргуље” погледајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА