Најновије

НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО! Војна полиција добила већа овлашћења према цивилима! (ФОТО)

Влада Србије донела је уредбу о већим овлашћењима Војне полиције, по којој они могу примењивати мере према цивилима, објављено је на сајту Владе.

Војна полиција (Фото: vs.rs)

Како се наводи даље, већа овлашћења су "у обављању послова обезбеђења личности и противтерористичке заштите ван Министарства одбране и Војске, по одлуци министра".

Војна полиција (Фото: mod.gov.rs)

Влада је у четвртак на седници донела одлуку да Војна полиција може да примењује мере према цивилима и то у случају када процене да су их затекли "на месту извршења службене радње или када током извршења службене радње ометају или спречавају овлашћено службено лице".

Као и када "обављају послове обезбеђења војних објеката, одређених личности, наоружања или регулисања и контроле војног путног саобраћаја". Предвиђено је да Војна полиција у свим случајевима одмах обавести најближу Министарства унутрашњих послова и са потребном документацијом јој преда затечене цивиле на даљи поступак.

Војна полиција (Фото: mod.gov.rs)

Одредба да се цивили могу контролисати када се затекну "у рејону војних објеката, распореда војних јединица или у њима" или "у чињењу кривичног дела на штету Војске и Министарства, која се гоне по службеној дужности" остаје на снази.

Погледајте ОВДЕ заједничку акцију Кобри, Соколова и Фока!

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА