Најновије

ДР ЧАСЛАВ КОПРИВИЦА ОТКРИВА ПЛАН МИЛОВЕ ДРЖАВЕ: Ово је први корак у прављењу нове врсте црногораца - србофоба!

Др.Часлав Копривица редовни професор Филозофског факултета у Београду у још једној емисији ,,Онамо Намо,, продукције ХелмКаст и Правде детаљно објашњава стање у Црној Гори. Сматра да је референдум у најмању руку сумљив, ако не и покраден. 

Др Часлав Копривица (Фото: Јутјуб)

По њему, то је један од првих корака ка промени Црногорског идентитета и прављења неких нових Црногораца, србофоба. 

Копривица објашњава механизме како се то постиже, а најприје кроз промену просветног система. Наглашава укидање српског језика и прекрајање историје. Такође нам говори да Србија није матица Срба, већ да су Србија и Црна Гора једноматичне државе, наглашавајући владавину Светородне лозе Немањића и прву српску државу Зету. 

Ђукановића назива конвертитом, али се чуди како један човек који преко ноћи од великосрпског националисте постаје антисрбин може да поведе толико људи за собом. Да је у питању јединка, то би било лако објаснити, али кад прелази у покрет као што је сад случај питање је дубоке анализе. 
Поноси се црквено народним бунтом и упоређује га са ,,цветним револуцијама,, због броја омладине која учествује у литијама. Сматра да након оваквог бунта народа ништа више неће бити исто у Црној Гори. Поготово што је по њему у Црној Гори била завладала тотална летаргија, али народ доведен до зида није више могао трпети и само се чекао окидач да све ово крене. 

Др Часлав Копривица сматра да се однос Србије ка Црној Гори мења на боље, али га боли због чега се академици, професори и остали еминентни Срби не укључе више у ово питање и тако помогну решавању по њему црквено-државне кризе. Копривици смета што власт у Србији има став да професори требају да одраде предавања на факултетима и потом оду кући. Немајући право на свој јавни став, поготово ако се баве научним радовима. Сматра да Александар Вучић мора, као председник Србије да уради све што је у његовој моћи да помогне Србима у Црној Гори, Цркви и народу како би сачували свој идентитет. 

На крају емисије дотакли су се случаја професора Ковића и Копривица је говорио и о томе. Најинтересантније у случају Ковић је по њему то што колеге туже колегу због става и наступа, што је у модерним и демократским друштвима незамисливо.

У деловању Српске православне цркве видан руски утицај Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА