Најновије

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НАОРУЖАЊА СТИЖЕ НА ВЕЛИКА ВРАТА: Технологијом за контролу пуцања, пушка ће сама тражити и обарати мете!

Америчка војска развија нову верзију технологије коју је недавно демонстрирала израелска компанија Смарт Шутер (Smart Shooter Ltd.), која сарађује са Сиг Сауером (Sig Sauer), за такозвано оружје следеће генерације, преноси military. com.

Војник (Фото: pixabay. com)

Нова технологија наоружања, коју је Сиг Сауер представио на сајму SHOT Show 2020, позната је као SMASH систем за контролу пуцања и дизајнирана је за побољшање прецизности на стационарне или покретне циљеве, дању или ноћу.

"Тренутно се такмичимо за следећу генерацију оружја", рекао је Девин Швајс из Смарт Шутера, "Ми то и даље прилагођавамо, али биће то прилично добро решење."

Швајс је рекао да систем SMASH „омогућава тражење, праћење и уништавање циљева“ користећи оптички систем оружја и специјални хват пиштоља који омогућава пуцање само „када је гарантовани погодак“.

Према промоцији брендирања, када користите SMASH, све што треба када пуцате је да погледа кроз SMASH оптику, уперите “крстић” у средини нишана на мету, а затим притисните дугме за праћење мете постављено на штитнику оружја да бисте обележили циљ малим правоугаоником пре повлачењем окидача. Информације прикупљене од SMASH оптике шаљу се на рачунар, а оружје пуца само ако је погодак загарантован.

Ако се мета нагло помери, стрелац мора да помери “крстић” на нишану које, када је правилно постављено оружје аутоматски пуца.

Према Швајсу, систему је потребно до пет минута да обради информације о циљевима. Међутим, пуцач може да пуца ручно, без употребе дугмета за закључавање SMASH, у случају да је потребан бржи пуцање на ближу мету.

Ко је издао Путина за шаку долара, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА