Најновије

ПОВРАТАК АРКАНОВОГ ЏЕЛАТА: Убица команданта Српске добровољачке гарде у Србији?

Судбина Добросава Гаврића, који се терети за убиство Жељка Ражнатовића Аркана, две деценије након злочина, у рукама је министра правде Јужноафричке Републике.

Жељкo Ражнатовић Аркан (Фото: Јутјуб)

Добросав Гаврић имао је 23 године када је пришао команданту Српске добровољачке гарде Жељку Ражнатовићу Аркану 15. јануара 2000. године у тадашњем хотелу "Интерконтинентал" и пуцао у њега, Миленка Мандића Манду (44) и Драгана Гарића (47).

Гаврић, који се осуђен на 35 година робије због убиства Аркана, Мандића и Гарића, 2006. године дао се у бекство како би избегао затворску казну. Користећи лажно име Саша Ковачевић, он је 2007. године ушао у Јужноафричку Републику (ЈАР) преко Италије и Еквадора. Суђено је и саучесницима Милану Ђуричићу и Драгану Николићу који су добили по 30 година.

Осуђени Гаврић је, међутим, ухапшен крајем 2011. године у ЈАР, а његова судбина је, 20 година после убиства, у рукама министра Роналда Ламоле, који би требало да одлучи да ли ће да потпише одлуку о изручивању бившег полицајца Србији.

Магистративни суд у Кејптауну прошле недеље донео је одлуку да Гаврић може бити изручен Србији, а портпарол Националног тужилаштва Ерик Нтабазалила рекао је да је одлука "дошла упркос његовом протесту да је осуђен по политичкој линији и да страхује за свој живот уколико буде послат у Србију".

Суд је све те наводе предао у руке министру правде и надлежним установама, а они ће донети коначну одлуку - рекао је Нтабазалила.

Која је Шешељева порука за Ђукановића прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА