Најновије

КОНЦЕРТ ЛУКЕ ШУЛИЋА У БЕОГРАДУ: Само он може да споји Вивалдија и Мајкла Џексона и то на виртуозан начин!

Лука Шулић је синоћ пред препуном двораном Сава Центра публици приредио ноћ за памћење.

Лука Шелић (Фото: Немања Ђорђевић)

На почетку концерта, када су се светла угасила, на бину је прво изашао оркестар, а онда се појавио и Лука кога је публика одмах поздравила великим аплаузом. У првом делу концерта, како је и било најављено, Шулић је заједно са својим оркестром одсвирао комплетан циклус концерата “Четири годишња доба” Антонија Вивалдија. Иако је публика упознала Луку кроз његово извођење чувених хитова популарне музике у “2Cellos” саставу, његова интерпретација барокног ремек-дела је показала да он итекако ужива у изведби класичне музике и да је подједнако добар виртуоз када засвира и Вивалдија.

Фото: Немања Ђорђевић

Други део концерта је почео тако што је Лука Шулић најавио да ће му се на бини придружити његова сестра виолинисткиња Ева Шулић, која је заједно са Луком и оркестром извела маестрално дело Астора Пијацоле “Invierno Porteñо” из “Four Seasons of Buenos Aires”. Потом је уследила композиција “Cinema Paradiso” Енија Мориконеа из истоименог филма, чиме је Лука указао велико поштовање које има према једном од највећих композитора филмске музике свих времена.

Пре него што је на ред дошло извођење трећег става Концерта за виолончело и оркестар бр. 1 у Ц дуру Франца Јозефа Хајдна, Лука је најавио да ће искористити прилику у овој композицији да на кратко буде диригент. Испричао је анегдоту у којој када су питали једног чувеног виолончелисту зашто је почео да се бави дириговањем он је кроз осмех одговорио “Имам један долар, два долара, три долара…1000 долара разлога”.

Након официјелног дела, Лука је извео неколико класика популарне и рокенрол музике попут Thinderstorm, Smooth Criminal и Bohemian Rhapsody што је покренуло пубику да му дају подршку лупањем ритма и певушењем познатих хитова.

Када се концерт завршио, Лука је још сат времена потписивао дискове и дружио се са публиком, чиме је још једном оправдао статус врхунског уметника и професионалца.

Прочитајте ОВДЕ  новости из Синеплекс биоскопа.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА