Најновије

МИЉЕНИЦИ КИНЕ, "БАЛКАНОПОЛИС & ПРИЈАТЕЉИ" – Толкинове бајке из Србије и модерна традиција Балкана! (ФОТО/ВИДЕО) 

Широм света признати уметник Слободан Тркуља и његов састав Балканополис настављају са серијалом концерта „Балканополис & пријатељи“, у Новом Саду су наступили 7. фебруара у СНП и у Београду 8. фебруара у Сава Центру.

Слободан Тркуља (Фото: Организатор концерта)

Тркуља & Балканополис изводе јединствену музику која је заснована на рок и оркестарској музици, традиционалном звуку Србије и Балкана, православном појању, уз гајде, тамбуре, кавале, гитаре и бубњеве, Тркуљин препознатљив нежан, али и моћан глас. Поред енергичних наступа познати су и по ексцентричним фризурама и модерним костимима као из Толкинових бајки. 

Харизматични мултиинструменталиста је са Балканополисом протеклих година освајао Азију, одржавши многобројне концерте у Малезији, Ирану, Емиратима и понајвише у Кини где их је публика неизмерно заволела и прихватила као своје. О њиховој огромној популарности у Кини сведочи и документарни филм који о њима већ пола године снима кинеска ЦЦТВ телевизија. 

(Фото: Организатор)

Серијал ”Балканополис & пријатељи” започели су још 2015. године великим концертом у Београдској Арени када су са њима као пријатељи наступили фадо дива Мариза, соул звезда Олита Адамс, најпознатија афричка звезда Бааба Маал и други. За нове спектакуларне концерте ”Балканополис & пријатељи“ спремили су посебно изненађење и музику коју ће извести са егзотичним пријатељима које су упознали на путовањима по далеком истоку.

„У којој год дворани да свирамо то је место на коме музика Балканополиса добије нову димензију, место где храбро закорачимо у ново и другачије. Размена енергије са публиком је посебна, музика нас сједини толико да постанемо блиски пријатељи, загрљени, прожети истом емоцијом која остане да дише у нама још дуго после. Једва чекам нове сусрете са публиком и узбуђен сам јер ћемо на концерту имати драге госте из иностранства. Позвали смо пријатеље које смо стекли на пропутовањима широм света да покажемо сву лепоту наших различитости и истовремено сву лепоту оног што нас чини истим. „ изјавио је један од најкретивнијих уметника Слободан Тркуља, уметник који свира преко 15 инструмената

Уколико желите да уживате у музичкој чаролији заснованој на спајању неспојивог улазнице у претпродаји за Београд можете набавити по цени од 1.500, 1.800, 2.100 и 2.500 динара на свим продајним местима tickets. rs као и на благајни Сава Центра. 

Прочитајте ОВДЕ   како је било на концерту Луке Шелића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА