Најновије

СРПСКА ДЕСНИЦА ПОДРЖАЛА ПИРОТСКЕ СЕЉАКЕ: Преиспитати сулуде одлуке! (ФОТО)

На данашњем протесту око стотинак мештана мз Крупац против еутаназије свиња у том крају и закопавања лешева у непосредној близини њихових кућа, присуствовао је и координатор Српске Деснице Милан Петровић.

Српска Десница на протесту (Фото: Српска Десница)

"Он је житељима Крупца пружио пуну подршку у реализацији својих захтева, а то је да се преиспитају све сулуде одлуке Управе за ветерину и локалног штаба за ванредне ситуације да се због појаве афричке куге код једног примерка дивље свиње у околини Димитровграда прибегне еутаназији свих домаћих свиња у атарима села која належу том подручју града Пирота."  - пише у саопштењу Српске Деснице.

Српска Десница напомиње да се ова болест није појавила ни код једне домаће свиње у том подручју, па сматрају да није било ни потребе за оваквим драстичним мерама. 

Посебно забрињава што се након еутаназије лешеви закопавају у веома плитким рупама у непосредној близини села Крупац.​ 
По речима Милана Петровића, оваква непромишљена одлука штаба за ванредне ситуације и препоруке Управе за ветерину има за циљ уништење Српског сељака и Српског села зарад богаћења локалних кланичара који су претходних дана имали “пуне руке” посла захваљујући оваквим одлукама, те да из овога можемо закључити шта је можда био циљ. 

Српска Десница је у свом саопштењу нагласила да ће реаговати код надлежног министарства и тражити хитно здраворазумско објашњење поводом ових догађаја.

Отворен пролаз Вучићевим тројанцима у српски парламент! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА