Најновије

ДОСАД НЕОТКРИВЕНИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛУ: Арканова глава плаћена четири и по милиона марака!

Убиство Жељка Ражнатовића Аркана (48) плаћено је четири и по милиона марака и држава је знала да се припрема његова ликвидација! Ово је испричао Зоран Николић Пегла, који је био један од окривљених за саучесништво у убиству команданта СДГ-а и његових пријатеља Миленка Мандића Манде (44) и Драгана Гарића Гаре (47).

Аркан (Фото: Јутјуб)

Пегла им се рекао да је ликвидација планирана неколико месеци раније, али није навео имена наручилаца. Испричао је да су на Миљаковцу код Зорана Ускоковића Сколета већ дуже времена припремали и организовали убиство Аркана.

Ово су у суду посведочила двојица његових пријатеља, код којих се Пегла скривао после убиства. Он је у истрази до детаља описао троструко убиство у „Интерконтиненталу“.

Тврдио да је у убиству учествовали Добросав Гаврић Дуки (43), Драган Николић Гаги (49) и Милан Ђуричић Мики (48), док је он чувао стражу. Касније је променио исказ, али суђење није дочекао јер је преминуо у затвору под мистериозним околностима.

- Причао је да је убиство Аркана планирано неколико месеци раније, а да је држава знала за то. Понављао је да ради државу, за Државну безбедност и да га јури полиција. Говорио је да је умешан у убиство у „Интерконтиненталу“ и да је пре убиства Аркана пола сата раније био у хотелу с Гагијем и Микијем. Рекао је да је Гаги био у хотелу са „хеклером“ у руци и да су они мафија и најјачи од свих, те да иза њих стоји неки Сколе и још један човек.

Причао је да су на Миљаковцу код Сколета већ дуже времена спремали убиство Аркана - испричали су у истрази његови пријатељи.

Према сведочењу његових пријатеља, у које је „Ало!“ имао увид, он је рекао да да је његов задатак био само да буде возач и да чува стражу испред хотела.

- Потом је помињао чувена имена која наводно стоје иза њега, а то су наши функционери. Говорио је да су у убиство умешани неки Сколе и још неки човек и да је убиство плаћено неких четири и по милиона марака. Казао је да су њих четворица месец и по дана пратили кретање Аркана у хотелу и разрађивали план о ликвидацији. Чак је говорио да им је бекство у Босну требало да среди неки генерал ДБ-а. Говорио је да њему треба да припадне пола милиона марака - изјавили су његови пријатељи у истрази.

Сам Пегла је у истрази изјавио да је 10 до 12 година био Гагијев телохранитељ и описао како је убијен Аркан.

- Две-три недеље пре догађаја, био је код Гагија у стану на Новом Београду и он му је тада рекао: „Биће посла, бићеш задовољан новчаном надокнадом и немој ништа да питаш, не распитуј се много о свему, бићеш благовремено обавештен. За тебе није ништа страшно, немој да паметујеш“. Гаги му је саопштио да треба да буде ликвидиран командант, али му није рекао о коме се ради. Николић је међутим закључио да је реч о Аркану. Гаги му је рекао да он неће учествовати лично у ликвидацији већ ће његов задатак бити да чува стражу. На дан убиства стигао је у стан који су изнајмили Гаврић, Гаги и Мики. У неком моменту, Гаги му је рекао да пође с њиме у једну мању собу, где му је саопштио да командант мора да се ликвидира и да је дошао тај тренутак, а његов задатак је био да Гаврића превезе „голфом“. Требало је да буде испред хотела, дачува стражу и обавести Гагија ако наиђе полиција. Иза њега су се паркирали Гаги и Мики. Њих тројица су ушли у хотел и након кратког времена Гаги га је позвао преко мобилног и питао: „Да ли је све под контролом, акција треба да почне?“ -пише у исказу Зорана Николића Пегле.

У изузетно кратком интервалу, како је навео, чуо је један пуцањ, затим серију појединачних или састављених пуцњева, што је била појединачна паљба.

Гаврић је пузао по тлу као да умире

Пегла је у ретровизору видео Микија или Гагија, али и Гаврића како пузи по тлу као да умире. Кренуо је у рикверц ка улазу, а мисли да је Гаги убацио Гаврића у „голф“. Сутрадан га је позвао Гаги, који је говорио у шифрама. Чуо је разговор између Гагија и неког, коме је рекао: „Ја сам чист и да ли можеш да ме пребациш?“

Чуо је и друге разговоре, а у једном је рекао: „Од Грофа сам позајмио 20.000 марака, биће нам то за почетак доста“, па је чак изговорио: „Да ли могу да верујем Мушици“, што је човек који је требало да обезбеди пасоше за одлазак на Запад.

Добросав Гаврић је био изврстан стрелац

Пегла је изјавио да је такав пиштољ ЦЗ 99, дугу „деветку“, тог дана видео код Гаврића за појасом, а да је исти такав имао и Гаги. Пегла је изјавио да је знао да је Гаврић изврстан стрелац, али да му није познато ко је директни извршилац јер није смео о томе да се распитује.

Молитвена револуција ће оборити Ђукановића. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА