Најновије

ПРИПРЕМА ЗА РАТ И ОПЕРАЦИЈА "БАРБАРОСА 2"! Чак и Немци прозрели НАТО груписање на руској граници!

САД и НАТО вазали припремају се за рат против Русије, што показује и вежба „Бранилац Европе 2020“, за немачки Контра Магазин пише Марко Мајер.

НАТО војска (Фото: eur.army.mil)

„Неколико сам пута писао о даљњим припремама НАТО пакта за напад на Русију, другој операцији Барбаросса, кодном имену за инвазију нациста на СССР 1941. Околности су ме навеле да пишем поново, посебно у јануару. Американци и њихови НАТО вазали започели су највеће војне вежбе у Европи у протеклих 25 година. Кодни назив за ову операцију је “Бранилац Европе 2020”, али је можемо протумачити и као “Напад на Русију 2020”. У ствари, то би била припрема за напад на Русију упоредива са нацистичком инвазијом 1941. године у којој је убијено 27 милијона совјетских грађана, а безброј више их је рањено, док је уништено све западно од Урала“, пише немачки новинар, којем се нимало не свиђа, чак ни као помисао, хипотетско увежбавање напада на Руску Федерацију.

Међутим, није све бесмислено у овим тврдњама. Амерички генерали и дужносници су Калињинград већ неколико пута спомињали као могуће подручје одржавање те операције, која би се провела с циљам давања изговора за инвазију. О томе су писали РАНД корпорација, Стратфор, али и неколико планова Пентагона који су дизајнирани за „суздржавање и одбијање руске агресије“.

Међутим, број могућих сценарија ограничен је само њиховом маштом и вештинама.

Ове конвенционалне војне вежбе надопуњују се с повлачењем Сједињених Држава из неколико споразума о нуклеарном оружју како би САД имале пуну слободу у развоју и кориштењу нуклеарног оружја, које ће користити према својој „Националној обрамбеној стратегији“ кад год и где год то у Вашингтону сматрају прикладним. Нема ограничења или било каквих препрека, укључујући намеру да се покрене први нуклеарни удар. Јасни циљеви су Русија и Кина. “Осовина Тихог океана”, коју су Американци покренули пре неколико година, део је ове припреме којом се врши притисак на Кину и прети Русији.

Међутим, нове вежбе су алармирале Москву, али и Минск, који је јуче одмах пристао на договор о куповини руске нафте и плина и одбио је „великодушно понуђене америчке молекуле слободе“, иако по већој цени од руских енергената.

Белоруски министар обране Андреј Раков истакнуо је: “Војни контингент НАТО пакта, који се налазио у суседству Белорусије за време Атлантске резолуције, повећао се 13 пута у последњих шест година и са 550 нарастао на више од 7000 војника, а број јединица тешке војне опреме се повећао пет пута. Вежбе „Бранилац Европе 2020“ бит ће организиране на територији десет земаља, укључујући Пољску и балтичке републике које се граниче са Белорусијом, а имаће око 37 000 војника, укључујући 20.000 из Сједињених Држава.”

Такође је рекао да је “број НАТО вежби у близини белоруске границе и број особља укључених у те вежбе у последњих пет година више него удвостручен. „Источна фронта НАТО пакта је повећала и трошкове за „обрану“. У последњих пет година војни прорачун повећао се за 30 посто у Пољској, чак 2,5 пута у Литванији и три пута у Летонији. Естонија је послушно остварила циљ и од 2017. издваја 2% бруто домаћег производа за „одбрану“ и куповину америчке војне опреме.

Да ли се мењају границе Русије, сазнајте ОВДЕ!

Извор: logicno.com/Нермин Н.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА