Најновије

ТРИСТА ТУРСКИХ ТЕНКОВА И ОКЛОПЊАКА НА ГРАНИЦИ! Спремна је Ердоганова освета, само чекају сигнал за напад

Турска је пребацила колону из 300 камиона и оклопних возила до границе са Сиријом, јавља Анадолија.

Турски тенкови (Фото: flickr. com)

Војна техника је стигла у турску провинцију Хатај, која се граничи са суседном Сиријом. Турска је пребацила снаге до границе са Идлипском зоном деескалације последњих неколико дана. Јуче су тамо стигли одреди специјалаца.

Пребацивање из Анкаре додатних снага ка граници са суседном републиком због напетости у Идлибу након што су руски и турски војници предузели још један у низу покушај да се уведе примирје, али терористи су само појачали нападе. Тада су погинули војни стручњаци из Русије и Турске. Сиријска војска је одговорила екстремистима, освојивши 5. фебруара Саракиб.

Састанак у Анкари

Јуче је у Анкари одржан састанак руске и турске делегације поводом ситуације у Идлибу. На челу руске делегације се налазио заменик шефа дипломатије Сергеј Вершињин, док је са турске стране био његов колега Седат Онал.

Према информацијама дипломатских извора телевизије, преговори делегација су трајали три сата. Турска страна је инсистирала на очувању граница Идлипске зоне деескалације у оквиру Сочинског споразума и на захтев Анкаре према Дамаску о повлачењу сиријских снага из ове зоне до краја фебруара.

Анкара је саопштила Москви да ће одговорити на сваки напад сиријских снага на свој посматрачки пункт који треба да остане у зони деескалације.

У нападу на Асадову војску Ф-16 се опет скривали иза путничког авиона. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА