Најновије

ЕПИСКОП ЈОАНИКИЈЕ НИКАД БРУТАЛНИЈИ: Мило се води усташком реториком Анте Павелића, који је побио стотине хиљаде Срба! Имамо одговор (ВИДЕО)

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије оптужио је председника Црне Горе Мила Ђукановића да користи реторику усташког идеолога Анта Павелића. 

Eпископ Јоаникије (Фото: Јутјуб)

Епископ Јоаникије је након молебана у манастиру Ђурђеви ступови у Беранама, окупљеним верницима и грађанима казао да су сви они учесници историје која се пише, "од овог старца Нова Марковића од деведесет девет година, до ове деце којима припада будућност, а не онима који користе реторику Анта Павелића".

Berane

Starine Gojko Jokić i Novo Marković koji ima 99 godina predvode litiju od Andrijevice do Berana! Na ponos ste potomstvu!

Objavljuje Objektiv Story u Nedjelja, 1. ožujka 2020.

"Са том реториком Хитлеров слуга Анте Павелић истражио је и побио стотине хиљада Срба, а овде нажалост та реторика добија замах преко председника Црне Горе. А ми на ту глупаву и превазиђену причу одговарамо да смо ми и Срби и Црногорци онолико, можда мало мање али не више него што је био Његош, краљ Никола, Марко Миљанов, Мојсије Зечевић, војвода Миљан и сви наши преци који су страдали за крст часни и слободу златну", рекао је Јоаникије.

Он је казао да када је Скупштина Црне Горе изгласала "овај антицивилизацијски закон, нама није остало ништа него да сазовемо ову велику народну скупштину, која траје и заседа већ два месеца".



"Ми се само боримо за слободу вере, за закон, за бољи поредак у Црној Гори. Не може се Црна Гора градити нити њена будућност на дискриминацији свете православне вере и отимању светиња. Нећемо то дозволити. Хоћемо слободу вере, хоћемо да будемо равноправни са осталим верама и народима у Црној Гори, ништа више од тога нити мање. Нећемо дозволити да наша црква и наша вера буду дискриминисани. То је наш завет. Заклели смо се да ћемо чувати светиње, да ћемо се борити за слободу вере до краја. Издржаћемо и победићемо. Нека победи братска љубав и слога, нека победи истина и правда. Нека се божји благослов изле на све вас и на Црну Гору, да буде држава истине и правде, закона, поштења и слободе свих вера и свих народа у Црној Гори", казао је епископ Јоаникије.

Литија и молебан протекли су у најбољем реду.

Прочитајте ОВДЕ како су протекле данашње литије у ЦГ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА