Најновије

ЏИХАДИСТИ УНИШТИЛИ ЈОШ ЈЕДАН ДРЕВНИ ГРАД У СИРИЈИ: Терористи користили археолошко налазиште као војну базу! Ево шта је САА пронашла (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) објавила је видео са снимцима остатака древног града Ал-Бара у Идлибу, који је до недавно био у рукама џихадиста.

Древни град Ал-Бара (Фото: Јутјуб)

Снимци приказују део чувеног археолошког налазишта, који се налази 90 километара југозападно од Алепа. 

Џихадисти су ово налазиште уништили и претворили га у своје седиште. Они су користили тунеле за складиштење оружја и војне опреме.

“Ал-Бара је археолошко налазиште које садржи доста историјских рушевина. Групе милитаната су га користиле као своје упориште. Добро су се обезбедили. Они знају да САА не напада историјска места због чега су и ово место одабрали као своје упориште. Добро су се обезбедили, али смо ми некако успели да ослободимо ово место”, рекао је један официр сиријске војске.

Древна Ал-Бара, која се налази западно од аутопута М5 Дамаск – Алепо, налази се на листи УНЕСКО-ве светске културне баштине. 

САА је ову место ослободила пре неколико недеља после жестоких борби са џихадистима, који су имали подршку турске војске.

Погледајте ОВДЕ где се крио један од вођа џихадиста.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА