Најновије

ЕРДОГАН ТВРДИ ДА СУ АМЕРИКАНЦИ УБЛАЖИЛИ СТАВ: Траже да не активирамо руски С-400! Можемо да купимо Патриот...

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да су САД ублажиле свој став по питању могућности продаје америчких одбрамбених система "Патриот", али да су тражиле од Анкаре да гарантује да неће активирати руске одбрамбене системе С-400.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Турска је прошле године купила руски систем С-400, али Вашингтон, НАТО савезник Анкаре, сматра да она не може да има и С-400 и Патриот.

Међутим, како наводи Ројтерс, након ескалације сукоба у сиријском Идлибу ове године, Анкара је тражила од Вашингтона да распореди системе Патриот на својој граници са Сиријом ради заштите.

САД су саопштиле да су спремне да обезбеде муницију Турској за војне операције у Идлибу, као и да врше процену захтева Турске за куповином система "Патриот"-

"Ову смо понуду дали САД за Патриот: ако ћете да нам дате Патриот, онда то урадите. Можемо да купимо Патриот и од вас", рекао је Ердоган новинарима на лету из Брисела.

Ердоган је додао да су САД значајно омекшале став по питању С-400 и да сада траже да Анкара обећа да неће учинити оперативним тај систем.

Прочитајте ОВДЕ какву је поруку Владимир Путин послао агресорима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА