Најновије

Откривено у ком старосном добу жене имају највећи либидо: У овим годинама су спремније на необавезне односе

Да ли сте се икада запитали како старење утиче на либидо, односно жељу за сексом? Колико дуго ће вам интима бити привлачна, и када ће ти нагони бити најизраженији?

Илустрација (Фото: принтскрин)

Истраживачи из Тексаса су се позабавили овим питањем.

Па, чини се да у свему томе највећу улогу нема ни партнер, ни љубавни статус, него биолошки сат и његово гласно откуцавање. У 30-им, али и раним 40-им жене често откривају нову страну властите сексуалности и многима омиљена активност постаје управо забава у кревету.

Стручњаци ту појаву објашњавају откуцавањем биолошког сата и жељом да "искористе преостале године за стварање потомака". Лаички речено, како жене старе, више воде љубав - и то много више.

Ево шта открива истраживање.

У анализи објављеној у часопису "Personality and Individual Differences" (Личност и индивидуалне разлике) под насловом Reproduction expediting: Sexual motivations, fantasies, and the ticking biological clock" (Експедиција репродукције: Сексуалне мотивације, фантазије, и биолошки сат који откуцава) учествовало је 827 жена подељених у три групе: висока плодност (у добу од 18 до 26 година), ниска плодност (у добу од 27 до 45 година) и у менопаузи (у добу од 46 година и више).

На основу одговора испитаника у интернет анкети истраживачи су открили да жене у добу од 27 до 45 година (оне у категорији ниске плодности) поседују "појачани сексуални нагон као одговор на смањивање плодности" те да имају "честе сексуалне фантазије и активан сексуални живот, па су због тога спремне на повремени секс".

У ових 6 митова већина људи још верује - а највише кваре секс! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Your Tango

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА