Најновије

ИЛИ МИ ИЛИ ШИПТАРИ: Не могу да се одлуче са ким ће, једном задњицом на две столице! Ево како се сада Заев улизује Србији!

Зоран Заев је на конференцији за медије са Аном Брнабић рекао да су таксе Приштине неприхватљиве и да су у супротности са свим уговорима укључујући и Цефта и лоше утичу на оснаживање региона.

Зоран Заев (Фото: јутјуб)

"Треба да налазимо начине како да олакшамо развој трговине. Таксе Приштине не иду у прилог томе. Ми смо признали (тзв.) Косово, стојимо до наших одлука али и стојимо на ставу да не подржавамо такве мере Приштине", рекао је Заев.

За Северну Македонију је, наводи Заев, важна регионална сарадња и Скопље не види бенефите од таксе.

"Ми смо против увођења повећаних тарифа према пријатељској Србији", рекао је Заев.

Нагласио је да Северна Македонија жали што су прекинути преговори Београда и Приштине.

"За нас је билатерално решење које ће гарантовати мир и и обезбедити регионалну сарадњу и раст економије и животног стандарда једино прихватљиво решење", рекао је Заев.

Он је рекао и да је Скопље на располагању и нуди помоћ за решавање косовског питања јер је, нагласио је, у интересу региона.

"Охрабрујем лидере да налазе решење кроз дијалог и компромис", поручио је северномакедонски премијер.

"Лажне вести не могу да угрозе наше односе" – додао је он.

На питање како кометарише наводе појединих српских медија о његовој умешаности у аферу "Рекет", Заев је на заједничкој конференцији за новинаре са премијерком Аном Брнабић рекао да настоји да истином одговара на лажне вести.

"Наши односи су добри и биће дуго добри, јер су наши народи повезани и сарађују. Тешко ми пада свакако да чујем све то и трудимо се истином да одговоримо на та питања", рекао је Заев.

Навео је да проблем са лажним вестим има цео свет и да се морају наћи начини за институционални одговор јер такви лажни наводи могу да угрозе интегритет и односе међу земљама.

Брнабићева је коментаришући феномен лажних вести рекла да се против њих бори цео свет.

Лажне вести нам, каже, одузимају доста времена јер мора и њима да се бави.

"Ми се фокусирамо на конкретне ствари које могу да донесу бољи квалитет живота грађана, а надам се да то грађани умеју да препознају", рекла је Брнабићева и навела да политичари у свету морају да се обрачунају са лажним вестима и да нађу институционални одговор.

Какв тајни пакт је Америка направила са Србијом око Косова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА