Најновије

РАСТЕ УЗНЕМИРЕНОСТ: Девојке оболеле од короне раде у пословној згради у центру Београда! Фирме због вируса шаљу раднике кући

Девојке код којих је утврђено да су заражене вирусом корона раде у пословној згради у центру Београда, у Улици кнеза Михаила.

У Србији су до сада забележана четири случаја коронавируса (Фото: Јутјуб)

У случају држављана Кине, за кога је потврђено да је други случај у Србији оболелог од ЦОВИД-19, предузете су све мере како би особе које су радиле са њим биле заштићене, а истовремено спречило потенцијално ширење заразног вируса.

Просторије фирме у којој ради кинески држављанин су затворене, а сви запослени су послати да раде од куће. Идентична мера, удаљавање са радног места у ком је боравио заражени и рад од куће, примењена је у случају радника компаније која се налази у истој згради.

Превентивне и додатне мере предузеле су и фирме чији су запослени били у контакту са оболелим држављанином Кине.

Кинески држављанин заражен корона вирусом је смештен на Инфективној клиници у Београду није у тешком здравственом стању. Он иначе живи у Београду, ради у кинеској фирми која се бави мобилном телефонијом и јуче је смештен на Инфективну клинику због упале плућа. две млађе жене, држављанке Србије.

Заражене девојке су биле у контакту са женом из иностранства, тачније из Швајцарске. Она је боравила у гостима у Београду, а код ње је недуго потом доказано да је имала вирус. Држављанке Србије су изоловане у Клиници за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србија.

Такође, Влада Србије одлучила је да уведе нове мере. Страним држављанима који долазе из подручја са интензивном трансмисијом корона вируса, односно из Италије, појединих провинција Кине, из Јужне Кореје, Ирана и делова Швајцарске привремено ђе бити забрањен улазак у нашу земљу.

Уведена је и препорука за стриктно поштовање забране путовања запослених у систему здравствене и социјалне заштите у Републици Србији у земље са интензивном трансмисијом ЦОВИД-19 као и жариштима епидемије. То је део додатних мера ради спречавања појаве ширења и сузбијања заразне болести ЦОВИД-19, које су уведене према препорукама наших епидемиолога и у складу са препорукама Светске здравствене организације.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Србија под мрежним нападима од стране Запада.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА