Најновије

Српски политичари умешани у убиство Ђинђића

Зоран Живковић, некадашњи савезни министар унутрашњих послова, позвао је јуче адвоката Горана Петронијевића да јавно каже имена политичара на које мисли да су учествовали у убиству премијера Зорана Ђинђића или знали за то, али су ћутали због очувања тадашње власти.

Зоран Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Ако адвокат који је то причао сумња у неког, нека каже на кога мисли, именом и презименом, у ком контексту и око чега! Доказано је на суду ко је убио Зорана Ђинђића. Политичка позадина није доказана само зато што је то практично немогуће јер није доказана ни политичка позадина убиства Кенедија, Алда Мора и било ког политичара на свету. Моје мишљење је да је налогодавац тог убиства нешто што бисмо могли да назовемо „клан Милошевић“. Али ако поменути адвокат има било какве нове чињенице, нека то каже лепо именом и презименом и покрене нови поступак - изјавио је јуче за „Ало!“ Зоран Живковић.

Божо Прелевић, заступник Милана Веруовића, Ђинђићевог телохранитеља, који је и сам тешко рањен у атентату 12. марта 2003. године истиче да није неопходно понављање процеса за убиство премијера.

Не мислим да је потребно обновити суђење. Мислим да је потребно утврдити ко су налогодавци. Пошто то полиција не ради, не видим шта би онда суд то поновио. Ја сам против понављања самог поступка истим починиоцима, али сам за покретање процеса налогодавцима - подвлачи Прелевић. На питање да ли су познати налогодавци, он наводи да никад нису ни тражени. Упитан да ли може неког да означи, Прелевић каже:

Могу многи, не само ја. Тако да се тачно зна ко је имао мотиве, шта је Зоран радио последњих дана, ко је ту могао тако нешто да организује. Мислим да ту сви извршиоци нису обухваћени. Верујем да је страни фактор имао умешане прсте, али то је питање истраге - истакао је Прелевић.

Мирослав Тодоровић Шера, адвокат и бивши судија Окружног суда у Београду открива да је Ђинђић слутио своју смрт.

Имао сам неки разговор са Ђинђићем, можда месец дана пре него што ће га убити. Он се залагао да будем први кандидат за председника суда. Укочио сам када је рекао: „Човек пре 50. године иде узлазном линијом и шта је створио, створио је. Ту је радна платформа, по којој се гура даље. После 50. тешко иде. Ја сам постигао свој циљ.“ Као да је знао, слутио шта ће да се деси - присећа се Тодоровић, који је у процесу за убиство времена једно време бранио оптуженог Душана Крсмановића.

Тодоровић наглашава да је неминовно да се понови суђење.

- Хиљаду пута сматрам да треба поновити процес јер је тотални мрак у целом случају. Нису испитани сви људи који су тог дана долазили код њега, делегације… Затим, ко је допустио да „земунци“ улазе у Владу без најаве. Сигурно је да има позадине која није испитана, као и ко су налогодавци. Он је био доста чврст када је реч о Косову, није попуштао. Сматрао је да је Косово саставни део Србије и да га је требало свим средствима сачувати. Сметао је Америци и ЕУ. Био чврст и око питања Републике Српске, када је у Вишеграду рекао: „Неће Дрина да дели Србе!“ То су све биле јаке изјаве против европског концепта западног Балкана - наводи дугогодишњи судија Окружног суда.

Шта се то скандалозно дешава у Новом Саду, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА