Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ КЕДМИ: Ево како су Руси неутралисали претњу коју представља Запад из Средоземног мора

Војно-политички експерт Јаков Кедми је присуство руских трупа у Сиријској арапској републици описао као осигуравање безбедности Руске Федерације од претњи које потичу из региона.

Кедми (Фото: Јутјуб)

Према стручњаку, опасност по Руску Федерацију пре свега представљају НАТО снаге смештене у Средоземном мору. Говоримо о ракетном оружју доступном Северноатлантском савезу, које може да нанесе значајну штету руском безбедносном систему.

На основу тога, управо је неутралисање ове врсте претње једно од кључних подручја руске војне политике у региону.

„Било ко, ко познаје стратешка питања, савршено добро разуме претњу шесте флоте САД-а из Средоземног мора. Да би неутрализовала претњу америчке морнарице и њених ракета, Русији је потребна ескадрила на Медитерану “, рекао је Кедми.

Истовремено, таквој ескадрили за ефикасно решавање борбених мисија потребна је подршка. У том својству је створио сиријски Тартус.

Будући да је логистичко средиште ваздушна база Хмејмим, она омогућава ваздушни штит бродовима руске морнарице. Ова комбинација је уклонила претњу коју представља запад.

Поред тога, Хмејмим и Тартус омогућавају Русији да стабилизује ситуацију у Сирији.

Упркос чињеници да је забрањена терористичка организација Исламске државе у Руској Федерацији поражена, неке милитантне фракције и даље делују на територији Сирије.

На захтев легално изабраног шефа државе Башара ел-Асада руске трупе се такође боре, укључујући и помоћ ваздухопловства. 

Председник Сирије Башар Асад изразио је своје мишљење о руским војним базама. Према сиријском лидеру, присуство руских трупа у његовој земљи омогућава међународну политичку равнотежу у Савету безбедности УН, а такође враћа положај Руској Федерацији на Блиском Истоку.

Чињеницу да је Дамаску потребна помоћ Русије у Савету безбедности УН раније је изнео и политички аналитичар Јевгениј Сатановски, који је међународну организацију назвао „подлом“ и „грозном“ .

Турска војска се повлачи из Сирије, Руси преузели примат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА