Најновије

ОКРУГЛИ СТО У МОСКВИ! Русија и Руска Православна Црква стале уз народ у Црној Гори! Руси бране светиње!

Шеф информативне службе Нове српске демократије и функционер Демократског фронта, Петар Драшковић, учествовао је на округлом столу у Москви који је приредила Јавна комора Руске Федерације. На конференцији су били и високи званичници РФ, Руске православне цркве, експерти и активисти из Русије, Србије, Бугарске, Грчке и Турске. 

Округли сто у Москви (Фото: Промо)

Дискутовало се о улози јавне дипломатије и цивилног друштва у односима Русије и балканских земаља, очувању традиционалних вриједности и сорошоидном притиску на православну културу. Делегација Републике Крим истакла је легитимност референдума на Криму и лицемјерје дијела међународне заједнице која не признаје овај израз народне воље. 

Драшковић је навео да се у Црној Гори исписује историја цијелог Православља кроз отпор антицивилизацијском закону против Српске православне цркве. 

Он је казао да су очи цијелог свијета упрте у крсне ходове стотина хиљада људи који се не слажу са безбожничким потезима режима Мила Ђукановића. Истакао је да литија у Подгорици коју су предводиле владике СПЦ и Митрополит кијевски Онуфрије представља највеће окупљање у историји Црне Горе. 

“Петровићи су увијек гледали пут Русије када је требало помоћи Црној Гори. Петар Други Петровић Његош је хиротонисан за владику у Петрограду. Сада, црногорски режим сами помен ових историјских чињеница проглашава за антидржавно дјеловање”, рекао је Драшковић. 

Архиепископ владикавкаски Леонид, потпредсједник Одељења за међународне односе Московске патријаршије, се осврнуо на напад власти на СПЦ у Црној Гори што је покушај затирања православног бића. Посебно је истакао бесмисленост тековина које лажира Ђукановићева власт на бази 1918. године. 

Изасланик Московске патријаршије је исказао пуну солидарност са вјерујућим народом у Црној Гори и његовом Црквом. 

На округлом столу је закључено да се по сваку цијену треба супротставити трендовима који воде подривању хришћанске цивилизације. Нарочито је назначено очување институција породице, брака и моралних принципа. Такође је поменута важност културно-историјских веза Русије и балканских земаља и њене улоге у слободарској традицији.

Ухапсили помоћног радника у манастиру Острог, па опет оптужили Србију за диверзантске акције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА