Најновије

ПРОВОКАЦИЈА! НАТО КРЕЋЕ НА РУСКЕ ГРАНИЦЕ НА ДАН КАД СУ НАЦИСТИ ПОКРЕНУЛИ ОПЕРАЦИЈУ БАРБАРОСА! Путин преко овог неће прећи!

Највеће америчке и НАТО вежбе у Европи у последњих 25 година осмишљене су како за процену укупне борбене готовости блока, тако и за разумевање колико брзо трупе могу напредовати до руске границе, пише CounterPunch.

НАТО војска (Фото: eur.army.mil)

Међутим, према публикацији, ти су маневри још "пакленији" због чињенице да су се временски поклопили са 75. годишњицом инвазије нацистичке Немачке на СССР, догађај којег Руси не могу заборавити, што повећава веројатност стварног сукоба.

У овом су тренутку хиљаде америчких војника дошли са својим војним возилима у шест европских земаља и одјурили до у унапред припремљених залиха муниције широм континента, пише CounterPunch.

Таква конфузија говори о почетку "Defender Europe 2020", највећих војних вежби у Европи у последњих 25 година. Њихов је циљ провера како брзо трупе могу стићи до руске границе, али провера борбену готовост америчких савезника у НАТО пакту.

Командант америчке војске Ryan McCarthy рекао је следеће: "Током протеклих 18 година сукоби су придонели развоју силе у борби против побуњеника, али наши су мишићи атрофирали на другим подручјима. Сада ћемо се побринути за те групе мишића".

Штавише, према генералу америчких снага у Европи, генералу Todu Waltersu, он сам заговара "политичку флексибилност у питању првог нуклеарног удара". 

Раније су се, подсећа CounterPunch, Сједињене Државе повукле из Уговора о уклањању ракета средњег домета и мањег домета, такозваног споразума ИНФ.

- Али најопакија околност из ових маневара је што се њихов врхунац догађа у јуну, на 75. годишњицу "Операције Барбаросса", немачке инвазије на СССР 1941. у којој је убијено 27 милиона људи. Руси рођени 1930. ове године навршавају 90 година. Они се тога добро сећају. Руско срце и душа такође нису то заборавили. Начелник Главног штаба Русије, генерал Валериј Герасимов, уверен је да се Сједињене Државе припремају за рат. За напад је довољна само једна провокација - сматра CounterPunch.

- Људи света су у беспомоћном незнању, а сат "Судњег дана" у међувремену одбројава 20 секунди до поноћи - закључује CounterPunch.

Вежбе "Defender Evrope 2020" организује Заповедништво америчке војске Европе (EUCOM). Ово је највећа операција размештања америчких снага у Европу у више од 25 година. Сврха вежби је провера стратешке спремности америчке војске и њених савезника и НАТО партнера у размештању трупа и деловању током кризе.

У Европу је за вежбе пребачено 20.000 америчких војника, а придружиће им се и 9.000 који су већ стационирани у Европи. У вежбама ће учествовати 37.000 војника из 18 земаља.

Заједничке патроле наишле на неочекиван проблем у Алепу и Латакији! Ко крши договор Путина и Ердогана прочитајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА