Најновије

Улаз на Косово само уз косовска документа! (ВИДЕО)

На Мердару нема већих задржавања, а мере Владе Косова о контроли и прегледу возила и путника у циљу заштите од ширења коронавируса уредно се примењују.

Мердаре (Фото: Јутјуб)

Грађанима који имају уредна документа, уз додатне мере контроле, дозвољен је улазак под условом да буду у самоизолацији 15 дана.

Специјални тимови у белим заштитним оделима, маскама и рукавицама обављају контролу сваког возила које улази и излази са територије Косова. Контрола личних документа, за разлику од раније, обавља се тако што су путници аутобуса у обавези да изађу из возила и предају полицајцу лична документа која се потом евидентирају.

"Можемо делимично да укинемо таксе, то би био гест добре воље"

Медицински тимови сваком од путника мере телесну температуру уз упутство да ће из колоне бити издвојена свака особа код кога се уочи повишена температура.

Грађани који су данас улазили или излазили са Косова углавном су добро информисани о мерама косовске владе за сузбијање коронавируса, али додају да им баш нису најјаснија правила у вези са самоизолацијом и ко би требало у њој да се нађе.

"Контролишу нас због коронвируса“, каже један од њих.

Други додаје да је не боје:

"Да сам се бојао не бих био овде, био бих код куће, него то је грип".

"Предузели су неке мере видећемо да ли ће да пусте неког да прође. Ја сам чуо да неће пустити никога сем ко је грађани Косова“, пита се један од путника.

"За српску страну не знам која правила важе, али за нашу знам да ниједан ауто из Србије не може да прође. Само ови који су Срби са Косова могу да прође, а здравствене службе контролишу сваког ко долази и одлази“, напомињу неки од њих.

Владина одлука о затварању свих кафића и угоститељских објеката, сточних пијаца и осталих места где је моћуга већа фреквенција људи на једном месту такође се поштује.

На путу до Мердара репортери Косово Онлајна нису уочили рад ни једног кафића, ресторана или мотела осим оних који раде на бензинским пумпама.

Колоне аутомобила, дуге око километар у којима грађани стрпљиво чекају у реду испред појединих хипермаркета, како би се снабдели животним намирницама, видљиве су на улазу у Подујево.

Због мера које је Приштина предузела у циљу заштите од ширења корона вируса, запосленима у звечанској ТВ Мост био је онемогућен улаз на Косово.

Њима је улаз онемогућен на административном прелазу Мердаре јер немају косовска документа, јавила је ТВ Мост.

Како преноси Косово онлајн, они су јутрос око 6.00 редовном комби линијом Ниш - Северна Митровица, стигли на Мердаре, како би стигли на редован сменски рад који обављају као стално запослени у ТВ Мост у Звечану.

Радник на Мердару предочио је путницима да они који имају важећа косовска документа могу прећи уз услов подвргавања самоизолацији, уз документ о обавезивању на петнаестодневни кућни карантин.

Прочитајте ОВДЕ   зашто стављају војне шаторе на граници са РС.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА