Најновије

НАТО БРОДОВИ ОДЛАЗЕ, ПОСАДЕ ДЕЗОРИЈЕНТИСАНЕ: Руси се хвале како су успели да зауставе извиђање Крима!

Бродови НАТО-а који се приближавају руским морским границама на Црном мору у региону Крима практично не могу да врше извиђања због супротстављања обалским средствима за електронско ратовање, изјавио је извор у безбедносним структурама овог региона.

Бродови на Криму (Фото: Јутјуб)

Он сматра да је обављање обавештајних активности бродова Алијансе „покушај продора у комуникационе и дигиталне мреже“.

- Најновија руска средства за електронско ратовање тестирана су у условима реалне борбе. „Као резултат тога, бродови НАТО-а се окрећу и одлазе - истакао је саговорник агенције.

Како је објаснио, средства за електронско ратовање не само што онеспособљавају извиђачке инструменте, већ и обарају подешавања навигационих система бродова, због чега показују лажне координате, а посаде су дезоријентисане.

Последњих година бродови НАТО-а много чешће су почели да се приближавају границама Русије на Црном мору у окиру плана за борбу против „руске претње“. Осим тога, страни авиони редовно врше извиђања у близини руских граница. Често су примећени у области Крима и Краснодарског краја, изнад Балтичког мора и у близини руских база у Сирији.

Министарство одбране Русије више пута је позивало америчку команду да прекине такве извиђачке операције, али Пентагон одбија да то учини.

Прочитајте ОВДЕ како је Асадова војска одбила напад Турске.

rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА