Најновије

ПЛЕЈ-ОФ У ЛИГИ ШАМПИОНА?! НЕВЕРОВАТАН СЦЕНАРИО: Процуреле информације пре састанка УЕФА, потпуно неочекиван крај сезоне се спрема у фудбалу

УЕФА заседа данас, а Енглези тврде да је већ знају највероватнији сценарио о одлукама за текућу сезону.

Лига шампиона (Фото: УЕФА)

Како још нико не може ни да претпостави колико ће трајати ванредно стање у Европи, готово је сигурно да ове године неће бити репрезентативног фудбала, односно Лиге нација и Европског првенства!

Ово је донекле и очекивани епилог, јер би у случају одлагања националних лига, те Лиге шампиона и Лиге Европе, клубове довели до огромних финансијских губитака и до неколико стотина милиона евра.

Потенцијални и реални план је да се у јуну и јулу, односно када је требало да се игра ЕП, заврше све лиге у Европи, а завршетак Лиге шампиона и Лиге Европе се не доводи у питање, само се тражи најбољи начин.

Једна од идеја је да се игра фајнал фор, у Истанбулу и Гдањску, који су свакако домаћини финала два такмичења крајем маја то неће бити промењено. Преостаје могућност да се остале утакмице осмине финала и четвртфинала играју на неутралном терену, али то ће се пратити из дана у дан.

Што се тиче репрезентативног фудбала, овакве одлуке би значиле аутоматски да неће бити Лиге нација, јер су финала заказана за јун 2021, за када би се свакако померило и ЕП од ове године.

У преводу, репрезентативни фудбал ће се највероватније само пролонгирати до наредног марта, а током јуна и јула би требало да се заврше све националне лиге.

И онда, остаје наравно проблем, који је већ у сезони 2020/21, а то је недовољно времена за паузу, јер сви знамо да квалификације за ЛШ и ЛЕ почињу већ крајем јуна и током јула, тако да је пред УЕФА заиста тежак задатак да све уклопи.

Подсетимо, све ове одлуке биће званично познате сутра, када је заказан видео састанак свих 55 чланица УЕФА, када ће се размотрити сви предлози, а за сада су сви сложни око одлагања репрезентативног фудбала.

Ко стоји иза свих епидемија и пандемија и зашто прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА