Најновије

ЖЕСТОКА УЦЕНА! Црна Гора држи руске туристе као таоце!

- Ово је уцена. Црна Гора је у ствари узела руске туристе као таоце - рекао је сенатор Франц Клинцевич, коментаришући извештаје да ће Црна Гора дозволити Москви да евакуише око хиљаду Руса из земље само ако Русија превезе 50 црногорских држављана у Тиват без карте.

Полиција Црне Горе (Фото: Јутјуб)

- Сведоци смо уцене владе Црне Горе. Не могу да нађем друге речи. Бојим се да ће Русија, ради интереса наших грађана, морати да испуни услов који је поставила Црна Гора - рекао је Клинцевич, иначе члан Одбора Савета Федерације за одбрану и безбедност.

Према његовим речима, Црна Гора је из економских разлога довела ситуацију до тачке када руски држављани не могу да се врате у своју домовину.

- Ово је покушај да се из туђе муке извуче максимална корист. Они наступају на тај начин. Стога не искључујем могућност да ће нас и даље уцењивати - нагласио је сенатор.

- Али, мислим да ће у блиској будућности ово питање бити решено. Бићемо у могућности да евакуишемо наше грађане из Црне Горе у вези са тренутном ситуацијом - сигуран је Клинцевич.

Подсетимо, нискобуџетна авиокомпанија Победа није добила дозволу од црногорске владе да превезе око хиљаду руских држављана из Тивта. Извор близак руским ваздухопловним властима рекао је да је Црна Гора одбила захтев за издавање дозволе.

Према његовим речима, Црна Гора је спремна да пусти Русе, који имају карте за летове руских авио-компанија, да напусте земљу "само ако исте авиокомпаније обезбеде црногорским држављанима из Москве бесплатан лет из Москве за Тиват".

Још јуче је јавност обавештена да је у Црној Гори, која је због корона вируса затворена за летове, остало више од хиљаду путника руске нискобуџетне авиокомпаније Победа (која је део Аерофлот групе).

Где је Мило Ђукановић у јеку највеће кризе у Црној Гори? Пише о томе ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА