Најновије

ДОМАЋИ ФИЛМ "ОТАЦ" ОСВОЈИО И ПУБЛИКУ И ЖИРИ: Публика 70. Берлинала гласала да је најбољи филм у оквиру Панорама програма! (ВИДЕО)

Након светске премијере на Берлиналу и синоћног свечаног отварања београдског ФЕСТ-а, екипи филма "Отац" указана је још једна велика част.

Екипа филма (Фото: Дистрибутер)

Публика филмског фестивала у Берлину је гласала и у конкуренцији од 36 филмова из целог света доделила филму "Отац" нагарду за најбоље играно остварење у оквиру Панорама програма.

Најновији филм редитеља и сценаристе Срдана Голубовића овенчан је и наградом "Екуменског жирија" која се додељује филмовима с највећим присуством духовне, људске и друштвене вредности. 

Филм ће се наћи у редовној биоксопској дистрибуцији од четвртка 5. марта.

Награда публике у оквиру Панорама програма додељује се од 1999. и сви посетиоци фестивала су позвани да оцене филм.

И предходна остварења редитеља Срдан Голубовић била су запажена и приказана на филмском фестивалу у Берлину. Године 2007. Голубовићев други дугометражни играни филм “Клопка” имао је светску премијеру на Берлиналу (секција Форум), док су "Кругови" из 2013., попут филм "Отац", овенчани наградом "Екуменског жирија".

“Отац” је филм о човеку коме су због сиромаштва одузели децу, губитнику, одбаченом и пониженом човеку, који кроз своје путовање, ходајући од свог села на југу Србије до престонице, са краја на крај земље, из протеста, достојанства, жеље да докаже и себи и другима, из очаја - постаје херој.

У главној улози, оца Николе, нашао се прослављени глумац Горан Богдана, док су остале улоге припале Борису Исаковићу, Нади Шаргин, Милици Јаневски, Вахиду Џанковићу, Јови Максићу, Николи Ракочевићу, Милану Марићу и Љубомиру Бандовићу, а у улози деце нашли су се Ајла Шантић и Мухарем Хамзић.

Прочитајте ОВДЕ    шта Тарамоунт представља на ФЕСТ-у.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА