Најновије

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ: Дочекао сам да се вратим кући

„Као да сам нешто предосећао. Ја сам се на време потрудио да будем млађи, па још млађи и на крају да се поново родим.

Матија Бећковић (Фото: Јутјуб)

Тако да се сада, када се појавила корона, нисам нашао међу старијима на које се односе ове забране и карантини. Напротив, старијима остављам храну испред врата“, каже за Данас кроз смех књижевник Матија Бећковић.

Када смо са шаљиве конверзације прешли на ону озбиљнију како је и како подноси забране, уследио је озбиљнији одговор: „Питате ме како сам,  па како сам, у затвору сам.“

„Увек сам мислио да нам нису потребни затвори, већ само да је довољно да нам неко јави телефоном да седимо код куће и да не излазимо никуда. И да нам нису забранили ја бих сам себи ударио забрану. Овако су ми учинили услугу и ја сам коначно дочекао да се вратим кући“, објашњава Бећковић.

На питање и какав је повратак кући одговара „занимљив“ и да скупља „те паре да када једном изађе има да плати 150.000 динара казну“.

„Не пишем ништа, читам написано – Робинзона Крусоа. Чујем се и са некима са којима се одавно нисам чуо. Кажем им први пут смо део света“, каже Бећковић. Додаје да ће лако издржати затвор ако то траје пар месеци, али да га брину Трампове речи да ће забрана важити и током лета, јер је та корона изгледа отпорна и на сунце.

Упитан да ли је и њега ухватила еуфорија помног праћења информација, саговорник покајнички наводи да не престаје да гледа и слуша информације. „Правим се да ме не хвата паника. Не смем ни врата да отворим пошто је квака можда инфицирана“, напомиње Матија Бећковић кроз смех, онакав какав је био и на почетку нашег разговора.

Руска хуманитарна мисија ангажована у борби против коронавируса! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА