Најновије

МОЋНА РУСКА ФРЕГАТА У АКЦИЈИ: Одбијен сваки напад непријатеља (ВИДЕО)

Фрегата Црноморске флоте „Адмирал Есен“, која је део сталне поставе Војно-поморске флоте у Средоземном мору, одржала је војне вежбе, током којих је посада извршавала задатке противваздухопловне одбране, саопштила је прес-служба флоте

"Адмирал Есен" спреман за акцију (Фото: Јутјуб)

„У складу са планом борбене припреме посада фрегате је усавршавала тактику самосталне борбе против неколио бродова условног противника, као и организацију противваздихопловне одбране брода“, наводи се у саопштењу.

Током војних вежби, посада брода је извршила задатак постављања ометача сигнала система за електронско ратовање, док је авион Ка-27ПЛ, који се базирао на фрегати, одрадио задатке потраге и праћења подмронице.


Фрегата „Адмирал Есен“ наоружана је са осам лансирних система ракетног комплекса „Калибар-НК“. Те ракете могу уништити водене, обалске и подводне мете на удаљености до 2,6 хиљада километара. Фрегата се налази у Средоземном мору од децембра 2019. године.

„Адмирал Есен“ је брод из нове серије фрегата пројекта 11356Р/М. Реч је о серији вишенаменских фрегата, које су предвиђене, између осталог, за уништавање бродова и пловила, подморница и копнених објеката противника.

Прочитајте ОВДЕ шта је руски војни експерт рекао зашто је Украјина добила “џавелин”.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА