Најновије

НОВЕ МЕРЕ У БОРБИ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈЕ: Влада Србије донела одлуку!

Влада Србије данас је донела најновије одлуке у вези са спречавањем ширења вируса КОВИД-19.

Влада Србије (Фото: Јутјуб)

Усвојена је одлука о обустављању међумесног путничког аутобуског превоза. Такође, обуставља се и међународни и унутрашњи железнички путнички саобраћај, као и међународни и домаћи водни превоз путника, саопстила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Сви превозници који су данас до поднева започели превоз биће омогућен завршетак путовања и повратак превозника у своје седиште. Накнадни поласци неће бити могући.

Донета је и уредба која се тиче пореских мера за време трајања ванредног стања. Уредба се односи на правна и физичка лица, пољопривреднике и предузетнике који имају одобрено одлагање плаћања пореског дуга, и има за циљ повећање ликвидности пореских обавезника за време трајања ванредног стања.

Влада је такође усвојила уредбу о роковима у судским поступцима за време трајања ванредног стања. Циљ уредбе је заштита странака у парничним и ванпарничним поступцима. Рокови за подношење жалби и тужби, као и предлози за покретање поступака, као и поступака извршења и обезбеђења, престају да теку за време трајања ванредног стања од 15. марта 2020. године.

Одлучено је и да ће се лекови са листе лекова, прописаних на рецепт, у периоду важења одлуке да се вирус КОВИД-19 прогласи заразном болешћу, издавати здравственим осигураницима без плаћања фиксне партиципације.

Биће успостављена и два национална контакт центра, један за све информације у вези са вирусом КОВИД-19, док ће други бити намењен волонтерима. Сви грађани биће ускоро обавештени о броју телефона контакт центара.

– Све усвојене мере у претходном периоду, имају за циљ искључиво очување вашег живота и здравља, али Влада у овој борби не може победити сама већ нам је неопходна сарадња са свим грађанима и њихова највећа могућа дисциплина – поручено је са седнице владе.

Поново се апелује на све грађане, да се најстроже придржавају свих мера које је влада донела како бисмо из ове битке, сви заједно, изашли као победници.

Прочитајте ОВДЕ како је Доналд Трамп одобрио први лек за корону.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА