Најновије

ОВО ПИСМО ЋЕ УГРЕЈАТИ СРЦЕ СВАКОГ СРБИНА: Ево шта је Си Ђинпинг поручуо српском народу!

Кинеска страна чврсто подржава напоре српске стране за борбу против овог вируса и пружаће Вашој земљи материјалну помоћ, укључујући заштитне материјале и медицинску опрему, и обезбеђивати подршку у набавци неопходне робе у Кини.

Си Ђинпинг (Фото: kremlin.ru)

У писму се наводи:

"Епидемија вируса COVID-19 погодила је Србију. Дозволите ми да у име Владе Кине, кинеског народа, као и у своје име, Вама и пријатељској Влади Србије и њеном народу, пренесем искрено саосећање уз жељу да се оболели брзо опораве, а епидемија буде под контролом.

Кина и Србија су свеобухватни стратешки партнери. Челично пријатељство између двеју земаља и двају народа постаје још чвршће како време пролази.

Господине председниче, Ви, Ваша Влада и народ пружали сте кинеској страни снажну подршку док се кинески народ борио у јеку епидемије и на томе дубоко захваљујем.

У последње време епидемија избија у више места са више извора, а много земаља се суочава са повећаним ризиком по контролу и спречавање ширења вируса COVID-19. Ви и Ваша Влада сте предузели низ активних мера против епидемије, што указује на Вашу одговорност и преданост.

Кинеска страна чврсто подржава напоре српске стране за борбу против корона вируса и пружаће вашој земљи материјалну помоћ, укључујући заштитне материјале и медицинску опрему, и обезбеђивати подршку у набавци неопходне робе у Кини.

Ми ћемо послати и тим медицинских стручњака у Србију да бисмо вам пружили помоћ у анализирању ситуације и поделили искуство о контроли и спречавању ширења вируса и лечењу оболелих, како би се подигао ефекат сузбијања епидемије у Србији ради заштите здравља и благостања народа.

Уверен сам да ће, под Вашим снажним руководством, Србија сигурно у кратком року пребродити тешкоће и победити ову епидемију.

Придајем велики значај развоју односа између Кине и Србије. Верујем да ће наше традиционално пријатељство, које се познаје у невољи, бити укорењено у срцима народа у току заједничке борбе против епидемије, а наше свеобухватно стратешко партнерство продубљено и подигнуто на још виши ниво“, наводи се у писму председника Народне Републике Кине Си Ðинпинга, саопштила је прес служба председника.

Девет пацијената на респиратору! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА