Најновије

СКАНДАЛ! МИЛОГОРЦИ КОРИСТЕ КОРОНУ ДА СЕ ОБРАЧУНАЈУ СА СПЦ: Отац Момчило Кривокапић позван на информативни разговор, јер је служио молебан!?

Ставрофор Момчило Кривокапић изјавио је да је синоћ саслушан у станици полиције у Котору, због како каже наводног кршења прописа Института за јавно здравље.

Oтац Момчило Кривокапић (Фото: Јутјуб)

Такође, демантовао је наводе режимских медија да хапшен, већ да је само реч о информативном разговору.

“Истина је да смо синоћ ја и мој син позвани на саслушање у станицу полиције. Нису нам конкретно рекли шта и како, али отприлике јер смо служили молебан. Објаснио сам да смо служили редовну службу и да је било присутно, свега 15-16″, каже отац Момчило Кривокапић.

Међутим, наглашава да је читаву причу дигао на тај ниво новинар радио Скала, Славко Мандић.

“Наиме, кад је радио интервју са председником Општине Котор Жељком Апрцовићем, он је поставио питање шта ће се учинити против СПЦ која не поштује мере и препоруке Института за јавно здравље. Апрцовић је уљудно одговорио. Треба отворити сајт Скала радија. Синоћ је изашао чланак „СПЦ у Црној Гори отворено крши забрану јавних окупљања“, који објашњава све. Тако да би све ово могло просто насловити – Скала радио против Српске цркве а посебно против Момчила Кривокапића”, рекао је он.

Такође, додаје да у поступцима овог новинара има елемената за кривично гоњење.

“Ово је страшно шта Славко Мандић ради. И планирам да поднесем тужбу против њега”, изричит је отац Кривокапић.

Уједно, објаснио је да се у Котору молебан Пресветој Богородици служи од 17. века.

„У току ускршњег поста свако вече. Управо у знак захвалности Богородици што је сачувала не само Боку него и Црну Гору од куге. Како тај молебан и даље служимо, ја кажем пошто нас је пресвета Богородица заштитила од куге давно, сад се молимо да нас сачува од куге овог новог времена. Ја сам чак рекао начелнику, ако буде потребно прекинућемо са тим служењем, али само у глави Славка Мандића је служба и молебани инкриминисани. То је просто човек који не зна ништа а злобан је до бола. Мрзитељ је свега што је српско, бивши члан Народне странке и од његовог србовања се некад није могло живети“, закључио је Момчило Кривокапић.

Прочитајте ОВДЕ како литије недостају народу у Црној Гори.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА