Најновије

ТАЧИ ЈЕ СИМБОЛ ПОЛИТИЧКО - КРИМИНАЛНЕ ХОБОТНИЦЕ! Словенци открили прљаве послове председника такозваног Косова!

Косовски председник Хашим Тачи је симбол политичко-криминалне хоботнице на Косову, оцењује Међународни институт за блискоисточне и балканске студије ИФИМЕС.

Хашим Тачи (Фото: president-ksgov. net)

ИФИМЕС, са седиштем у Љубљани, наводи да је период када је Тачи био премијер обележен запошљавањем по родбинским везама, застрашивањем политичких противника и грађана, притиском на медије и раширеним криминалом и корупцијом у свим деловима државе и друштва.

Институт је извештај „Превремени избори на Косову 2019: Нова шанса за декриминализацију Косова“ посветио политичкој ситуацији и најављеним изборима.

- Владу, коју је предводио Хашим Тачи са својим кланом, карактеришу непотизам, застрашивање политичких противника и грађана, притисак на медије, криминал, нетранспарентност и корупција у свим областима косовског друштва - пише ИФИМЕС.

- Организовани криминал и корупција представљају озбиљну претњу косовском друштву - наглашава се.

Поред тога, каже се да је у периоду владавине Хашима Тачија, повец́ан је тренд напуштања Косова младе популације.

- Посебно забрињавајући тренд је масовни одлазак млађе генерације радно способних људи. Влада Косова није успела да заустави овај негативни тренд. Организовани криминал и корупција представљају озбиљну претњу косовском друштву.

Према ИФИМЕС-у, Хашим Тачи као „симбол политичко-криминалне хоботнице“ постаје још јачи сарадњом са албанским премијером Едијем Рамом, за кога Институт тврди да је такође успоставио криминални режим у Албанији.

- Тачијева моћ је додатно ојачана савезом с албанским премијером Едијем Рамом и његовим режимом, који је у Албанији успоставио криминалну империју с дубоким међународним коренима, а Косово често користи како би проширила своје пипке у региону - наставља се у чланку.

Примедбе у овом извештају дате су и влади Рамуша Харадинаја, вец́ у оставци, речима да није учињено довољно да се заустави тренд бекства становништва, побољшање владавине закона и поспешивање борбе против организованог криминала и корупције, као ни на економском развоју и привлачењу страних инвестиција.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да су Тачи и Харадинај чланови мафије.

Извор: Газета експрес

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА