Најновије

ИВИЦА ДАЧИЋ ПОТВРДИО: Српски дипломата у Женеви заражен коронавирусом

Човек који ради при мисији УН у Швајцарској инфициран је новим вирусом и јуче је био на контроли, казао министар спољних послова.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Српски дипломата који ради при мисији Уједињених нација у Женеви заражен је коронавирусом, потврдио је јуче Ивица Дачић, министар спољних послова. - Дијагностикован му је коронавирус. Требало је јуче да иде на контролу - казао је Дачић.

Шеф дипломатије је навео да спољна политика у овим тренуцима нигде у свету готово да и не постоји и да се своди на борбу против вируса, па су у том смислу усмерене и све активности Министарства спољних послова Србије.

- Једна од активности је да се помогне држављанима Србије који се налазе у иностранству, не само туристима, јер има и оних који су болесни и од коронавируса. Помоћ нашим грађанима, обезбеђивање свих тих летова, јер за све те летове је затворен саобраћај. Друга ствар је тражење разних дозвола за летење наших авиона када је реч о куповини одређене робе или донацијама које се добијају из трећих земаља - казао је Дачић, као и да су приоритет деца, студенти и ученици, али и да је у овом тренутку тешко обезбедити сваком да се врати.

Дачић је рекао да у Перуу има 12 српских туриста, док је у авиону из Амстердама било 144 путника, држављана Србије који морају у изолацију.

Укидају се све таксе од 1. априла! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА