Најновије

ЧЕКАМО ПОКРЕТ, НАДАМО СЕ ДА ЋЕМО УСКОРО СТИЋИ КУЋАМА: Конвој креће за Србију

Корона вирус затворио је границе у читавој Европи, па тако на хиљаде српских држављана има проблем да се врати кући. Заробљени су широм света, од суседне Мађарске, до далеке Танзаније.

Војска на граници (Фото: vs.rs)

Влада Србије већ данима шаље авионе по светским метрополама како би наше држављане вратили кући, али муку муче они који су сопственим превозом кренули пут Србије, у нади да ће моћи да пређу границе.

Нису у тим групама туристи, већ има много студената, радника, који су због целокупне ситуације били приморани да напусте државе где студирају или зарађују за хлеб. Један од њих је Иван М., који већ данима покушава из Француске да стигне до Србије, а последњих неколико дана је заглављен у Словенији.

Надамо се не још дуго, јер се очекује да сваког тренутка организовани конвој, под полицијском пратњом крене из Љубљане, па да преко Хрватскe стигне до Србије.

Данима сам заробљен у Словенији, нема коме се нисам обратио. Када сам чуо да су се организовали да нам у Љубљани помогну, одмах сам овде дошао. Око 300 Срба је овде у дворани Јежица. Први конвој, у ком ћу надам се бити и ја, требало би око 16.30 да крене пут Србије - прича Иван.

Иван каже да је заједно са колегом Милошем из Француске кренуо 19. марта пут Србије, али до домовине никако није могао.

- Из Нице смо кренули ка Србији. Остали смо без посла и смештаја у Француској због настале ситуације. У Француској сам био од половине децембра, а Милош од пре месец дана. Добили смо службено возило како бисмо могли да се вратимо у Београд где имамо пребивалиште. Пролазили смо транзитно ауто-путем кроз Француску, Италију и Словенију, док нисмо дошли до границе са Хрватском. Тамо су нам рекли да не моземо да уђемо у њихову државу, јер је Србија затворила границу за све, па и за своје држављане - рекао је Иван.

Чак им ни Хрвати нису одобрили улаз, па су се нашли у Словенији, са веома мало новца и без могућности да стигну до Београда.

Како им није био дозвољен улазак у хотеле, ноћи су проводили у возилу, и у једном мото-клубу где им је дозвољено да преспавају.

Када су чули да из Љубљане креће организован конвој из Домжала су се упутили тамо. Сад чекају да крену пут Београда.

- Само се надамо да ће нас пустити да идемо својим кућама и тамо будемо у карантину четири недеље - каже кратко Иван.

Глупости лажних шпијуна! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА