Најновије

ФРАНЦУЗИ ИЗЛАЗЕ ИЗ АМЕРИЧКЕ КОАЛИЦИЈЕ: Одлука повезана са недавним нападима на њихове војне базе?!

Ирачка војска саопштила је 25. марта да су се француске трупе које делују у оквиру коалиције под вођством САД против ИД-а повукле из земље.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Главни генерал Абдул Карим Калаф, портпарол главног команданта ирачких оружаних снага, рекао је да су се француске трупе повукле као резултат споразума са ирачком владом. Портпарол није дао никакве додатне информације о том питању.

"Француске трупе напустиле су ирачку територију, коалиција је такође евакуисала ваздушну базу", изјавила је ирачка новинска агенција (ИНА), цитирајући генерала мајора Калафа.

Прошле недеље, коалиција предвођена САД-ом најавила је обуставу свих активних тренинга са ирачким снагама безбедности како би се спречио ширење корона вируса. Коалиција је рекла да ће се све снаге усмерене на обуку вратити у своје земље у року од неколико недеља.

Коалиција је такође најавила да ће „репозиционирати“ неке своје јединице у земљи, у базама које контролише ирачка војска. Ова одлука могла би бити повезана са недавним ракетним нападима на коалиционе базе у Ираку.

Француске трупе у Ираку биле су укључене у борбу против ИД-а и у обуку локалних снага. Њихово повлачење вероватно неће имати значајан утицај на присуство коалиције у земљи.

Шта Турци очекују да ће се догодити у Идлибу, више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА