Најновије

"Након пандемије да се испита деловање Вучића и Владе током кризе"

Почетни потези власти у Србији по питању короне су били катастрофални, али сада делује да су политичари предали контролу здравственим стручњацима иако Вучић и Брнабићка и даље инсистирају да они преносе савете доктора грађанима, сматра Игор Маринковић уредник портала Правда.

Игор Маринковић (Фото: Хелм Каст)

Он је у интервјуу за канал “Здрава Генерација” рекао да би након завршавање кризе око пандемије треба формирати комисију која би требала да испита све везано за рад Владе и председника Србије Александра Вучића током епидемије.

Поводом најава појединаца блиских режиму који позивају на тоталну забрану друштвених мрежа и Јутјуба рекао да би у том случају своје негативне ставове о власти износио путем транспарената које би качио на прозор.  Ипак, он не верује да ће до такве забране доћи и да је Вучић намерно пустио поједице да изнесу те предлоге како би он испао добар кад их одбаци.

Он је рекао да се председник Вучић потпуно занео у улози “главног епидемиолога Србије”, а да су његова овлашћења за пандемију евенутално да подели одликовања докторима који се боре за животе. Он га је позвао да се сабере и пусти докторе да износе информације о медицинским питањима и престане да се срамоти.

Говорећи о стању у режимским медијима, он каже да се осим цензуре садржаја цензуришу и приватни профили новинара по друштвеним мрежама. Он је испричао две ситуације где је и сам остао због посла због натписа против СНС. 

Вапај Срба са Малте којима је Србија је забранила повратак прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА