Најновије

РУСИЈА И СИРИЈА РАЗМАТРАЈУ БУДУЋЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ КОРАКЕ: Шојгу се састао са Асадом! Војна сарадња на највишем нивоу!

Руски министар одбране Сергеј Шојгу посетио је Сирију како би, према инструкцијама председника Русије Владимира Путина, разговарао са сиријским председником Башаром ел Асадом, саопштено је из руског Министарства одбране.

Сергеј Шојгу и Башар Асад (Фото: Сана)

У саопштењу се наводи да су Шојгу и Асад разговарали о начинима одржавања стабилног прекида сукоба у безбедносној зони Идлиб, стабилизовању ситуације у другим регијама у Сирији и о различитим аспектима војно-техничке сарадње у оквиру заједничке борбе против међународних терористичких група.

Шојгу и Асад разговарали су и о руској хуманитарној помоћи сиријском народу, који пати услед санкција Запада, као и о учешћу руских стручњака у обнављању сиријске економије, јавио је ТАСС.

Авион у којем се налазио руски министар пратили су авиони "сухој-35С" Ваздушно-космичких снаге Руске Федерације, како би му пружили заштиту у ваздушном простору Сирије.

Шојгу је последњи пут посетио Дамаск 19. марта прошле године, када је Асаду пренео поруку руског председника, а садржај поруке није објављен.

Руски амбасадор у Америци изнео понуду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА