Најновије

АМЕРИКА ОБУСТАВЉА СВЕ РАТНЕ ПОХОДЕ И ОСВАЈАЊА: Да ли је корона вирус мира?!

Ако постоји нешто позитивно у пандемији коронавируса (Ковид-19), она садржи суздржаност САД-а да нападну друге земље и покрену нове ратове.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Дана 25. марта, министар одбране Марк Еспер рекао је Ројтерсу да је Пентаон издао наредбу за заустављање покрета америчке војске којом је зауставио путовање и кретање у иностранству за највише 60 дана у настојању да ограничи ширење Ковид-19 кроз редове. Одлука ће се односити на све америчке снаге широм света.

"Сврха је да се осигура да се зараза не прошири, не пренесе на друге, да га не ширимо око војске", рекао је Еспер.

Према интервјуу, наредба се односила на све америчке трупе, цивилно особље и породице. Међутим, било би и неких изузетака.

На пример, изузетак од наредбе било би повлачење у Авганистану, које ће се наставити. Према споразуму са талибанима потписаном прошлог месеца, САД морају да смање број својих трупа у Авганистану на 8.600 са 13.000 у року од 135 дана. Ако се споразум у потпуности реализује, потпуно повлачење свих америчких и коалиционих снага догодило би се у року од 14 месеци од потписивања споразума.

Одлука о зауставном покрету резултат је Пентагонових тешкоћа да спречи ширење ковид-19 у оквиру својих снага. Вирус је већ заразио најмање 227 чланова америчких трупа.

Русија приводи крају тестирање елемената најновијег система С-500! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА