Најновије

МИСТЕРИОЗНА ЏИХАДИСТИЧКА ГРУПА ИЗНИКЛА ИЗ СИРИЈСКЕ ПУСТИЊЕ: Исламски покрет освете преузео одговорност за нове нападе! (ВИДЕО)

Тајанствена радикална група која се идентификовала као Исламски покрет освете (ИРМ) објавила је 20. марта видео поруку у којој тврди да је одговорна за наводне нападе на турске и сиријске снаге.

Исламски покрет освете (Фото: Твитер принтскрин)

У поруци, командант групе обећао је да ће извршити нападе на турске снаге, њихове сиријске пуномоћнике као и на Сиријску арапску армију (САА).

"Претходно су многи били на страни тиранске државе Турске, верујући да се боре за име Бога, међутим, након што су сазнали њихове намере и циљеве, напустили су их и придружили се да подрже религију Бога. Ово године извели смо многе операције против (сиријског) режима и Турака. Хвала Богу, наше операције су биле успешне", каже се у поруци команданта групе.

Група је тврдила да је убила 13 турских официра, 187 милитаната које подржава Турска и 24 провладина борца током више од 118 операција извршених прошле године.

Курдски извори, који су међу првима поделили видео поруку ИРМ-а, тврдили су да су групу формирали дефектори из Ал-Каиде у Сирији. Ови извори су вођу групе идентификовали као „Абу Осама ал-Шами“. Међу џихадистима у Сирији није позната таква особа.

Многи, углавном активисти опозиције, довели су у питање тврдње ИРМ-а, па чак и његово постојање, из присилних разлога. Ово је лого групе, који укључује мачеве укрштених облика, слабост арапског говора команданта и одсуство познате личности џихадиста.

Многи активисти сматрају да ИРМ није ништа друго, већ фронт курдских снага на северу и североистоку Сирије, посебно Курдистанска радничка партија (ПКК). Ова верзија каже да је ИРМ направљен тако да сноси одговорност за нападе извршене од ПКК.

Док порекло ИРМ-а и даље остаје нејасно, група може заиста бити само пропаганда. ИРМ тек треба да пружи веродостојне доказе који потврђују нападе на турске снаге или да је заиста радикална исламска група.

Русија приводи крају тестирање елемената најновијег система С-500! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА