Најновије

НОВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Црквени обреди без верника?

Влада Србије данас је препоручила црквама и верским заједницама да се верски обреди обављају на безбедан начин и без присуства верника, уз поштовање свих свих досадашњих мера Владе.

Саборна Црква у Београду (Фото: Јутјуб)

Влада је данас донела и одлуку да испоруке заштитних маски, које Републички фонд за здравствено осигурање испоручује велетрговцима, буду ослобођене ПДВ-а, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Такође, одлучено је да ће се раније издате радне дозволе страним држављанима, чији је рок истекао, сматрају важећим све време трајања ванредног стања.

У циљу смањења ризика од заразе изазвене вирусом COVID-19, Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање препоручено је да се исплата пензија и других права из пензијског и инвалидског осигурања врши одједном, у целокупном месечном износу.

Свим пензионерима и корисницима привремене накнаде који су остварили своја права, закључно са 25. мартом ове године, биће исплаћена једнократна новчана помоћ у износу од четири хиљаде динара.

Исплата ће се вршити у складу са динамиком исплате пензија за март, наводи се у саопштењу.

Влада наводи да ће наставити да прати ситуацију у вези са вирусом COVID-19 и редовно ће обавештавати грађане о развоју ситуације и поново апелује на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест.

Око 1. маја можемо да очекујемо крај епидемије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА