Најновије

СРБИ НАЈСЛОЖНИЈИ У ВЕЛИКИМ НЕВОЉАМА! Када би свако допринео на свој начин... Овако се против короне бори библиотекар

Запослене у Народној библиотеци "Ђура Јакшић" у Српској Црњи, то што љубитељи књиге не могу до њих, није омело да они стигну до својих читалаца. Управница библиотеке Аница Гарић и библиотекар Златко Васиљевић, иначе капитен Фудбалског клуба Будућност из Српске Црње, читаоцима из овог села књиге допремају на кућну адресу.

Књиге (Фото: Pixabay)

Ово ванредно стање и ограничење кретања све је погодило, а људима је сада књига најпотребнија. Управница је предложила да, ако чланови библиотеке не могу до нас, ми идемо до њих и достављамо им књиге. Идеја је у старту наишла на одличан одзив, грађани нас зову и траже неки одређени наслов, или нама остављају избор, а ми књиге достављамо најчешће у току истог дана – прича за портал зрењанински.цом Златко Васиљевић.

Он каже да људи највише траже романе, књиге са историјским темама, наслове популарне психологије. За поруџбине зову сви, од ђака и студената до пензионера у позним годинама. Старосна група изнад 65 година посебно је заинтересована због потпуне забране кретања.

– Наша библиотека у Српској Црњи има богат књижни фонд, око 20.000 наслова, и можемо да многима испунимо читалачку жељу. Уз то, све услуге наше библиотеке бесплатне су – напомиње Златко.

Ова библиотека, иначе, као општинска, има и читаоницу у Српској Црњи и огранке у Војводи Степи, Александрову, Радојеву и Новој Црњи, у којима је још 20.000 књига.

Вучићу, ниси могао да издржиш дуго, а да не покажеш поново твоје право лице! Коме претиш? Народу? Ко је то рекао сазнајте ОВДЕ!

Извор: zrenjaninski.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА