Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ВЕЛИКА СИЛА У ЗЛОЧИНАЧКОЈ АЛИЈАНСИ: Северна Македонија званично постала члан НАТО

Северна Македонија данас је и званично постала 30. чланица НАТО, након што је у америчком Стејт департменту депоновала инструменте о приступању, саопштила је Северноатлантска алијанса.

НАТО (Фото: defense.gov)

Нато савезнице потписале су пороткол о приступању Северне Македоније у фебруару 2019, након чега је свих 29 националних парламента гласало да се ратификује чланство те земље.

"Северна Македонија сада је део НАТО породице од 30 нација и скоро милијарду људи. То је породица заснована на убеђењу да смо, без обзира на изазове са којима се суочавамо, јачи и безбеднији заједно", казао је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

Северна Македонија дугорочно доприноси нашој евроатлансткој безбедности, укључујући мисије под вођством НАТО у Авганистану и на Косову, наводи се у саопштењу Алијансе.

Церемонија подизања заставе Северне Македоније испред седишта НАТО биће одржана 30. марта, уз присуство генералног секретара Столтенберга, председавајућег Војног комитета Алијансе маршала Стјуарта Пича и шефа македонске делегације Зорана Тодорова.

Застава Северне Македоније биће истовремено подигнута у командном центру савезничких снага у Монсу у Белгији и у Норфолку у САД, преноси РТЦГ.

Трамп променио плочу о Кинезима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА