Најновије

ОНАЈ КО ПРЕЖИВИ СВЕ ОВО, НАЈЕ*ЋЕ: Ведрана Рудан уздрмала цео регон својом објавом о корони

Живимо у кући, имамо врт. Деца нам доносе храну, остављају је на паркиралишту, унук нам маше. Не долазимо у "социјални контакт".

Ведрана Рудан (Фото: Јутјуб)

Пише: Ведрана Рудан

Плачем над колоном камиона која гмиже кроз италијанску покрајину и вози на спаљивање нешто што су некад били људи попут нас. Не бојим се смрти, стара сам, али ме жалости што ћу цркавати у неком шатору окружена странцима који би ми помогли да могу. Своју смрт сам замишљала, у најгорем случају, као умирање у неком старачком дому окружена децом.

А онда из туге ускочим у бес. Хрватска је мајушна земља у којој живе многи богаташи. Имамо и "Коцкасте". Имамо и Цркву. Имамо и "бизнисмене" и пребогате политичаре. Немамо довољно медицинске опреме. Срећом, помогао нам је шеик из Абу Дабиа. Шеик? ШЕИК? Зашто нису објавили његово име? Сигурно је више заслужио да постане наш светац него Степинац. Име, дајте нам име!

Шеик је ускочио у последњи тренутак и сачувао нам 18 милиона куна које је Влада хтјела исплатити некаквој голобрадој екипи за испоруку рукавица, маски… Њихова је понуда била најповољнија. Прочитала сам ко су ти људи. Ко су ти људи?

Док је корона била далека будућност маске сам плаћала четрдесет липа комад. Те исте маске данас коштају брдо лове. Поздрављам чин сваког полицајца који и силом ако треба, често треба, миче људе с улице. Ко ће ратне профитере макнути из Хрватске? Макнути, требало би их смакнути. Како? Корона је на њиховој страни. Они је неће добити чекајући у Спару, данас ми је син тамо, пробијајући се кроз огромну гужву, купио килограм лимуна. Ратни профитери опуштају се изоловани у раскошним палатама. На нашим маскама граде будућност за своје праунуке.

Опет нам се обратио Председник. Рекао је да ми, ми, ко смо ми, њему и председнику Владе можемо смањити плату. Краљ демагогије није делом показао да он сам себи може смањити плату. Ко му брани да пола своје плате потроши на маске купљене на хрватском црном тржишту? Његов би чин, иако злочин, био топло поздрављен.

Гдје су ј*бени "Коцкасти"? Где су милијардери? Где су ти тркачи оловних ногу кад Хрватској треба помоћи? Ало, дечки! Они које тренутно дави корона, то су исти људи који су вам скакали око врата, који су вам клицали, плакали од ганућа. То су они људи који вас воле неописиво. Зашто мислите да нису заслужили неку маскицу? Заштитно одело? Рукавице? Можда би вам се тих неколико хиљада евра одбило од пореза?

Шта рећи о Цркви у Хрвата којој не пада на крај памети да одреши кесу и помогне својим овцама кад је већ Он од њих дигнуо руке? Годинама према тим бешћутним њушкама осећам мржњу. Деру нам кожу уз помоћ политичара, живе попут краљева у земљи кметова, ј*бу нам децу… Кад мало размислим, можда и боље да нам не помажу. Монструми! Нека им лова коју су од нас отели помогне да легну у скупљи ковчег кад корона до њих стигне.

И банке ме нервирају. Нико о њима не пише. Сви медији су у њиховим шапама, држава такође, јасно је то мени, али зашто шуте обични људи? Сви који баратају нашом ловом држе нас за врат. Мој син је преко поште уплатио машину за суђе. Морао је испунити формулар и објаснити да плаћањем машине не "пере" новац.

О правим перачима ништа не знамо. Не дају интервјуе ни кад им медији објаве име. Знате ли кроз шта ових дана пролазе људи који из банке желе извући своју лову? Мој муж није могао платити рачун картицом, иако је на рачуну имао лову, јер је "наша" банка преко ноћи увела "дневни сигурносни лимит". Шта је "дневни", шта "сигурносни", а шта "лимит" зна држава Хрватска која банкама дозвољава да штедише ј*бу како им се дигне.

Кад се на екрану телевизије појави гувернер Народне банке Вујчић хватам се за солну киселину.

Човече, реци нешто о правим темама. Објасни ми необјашњиво. Зашто без фрке не могу дигнути своју лову иако стално наглашаваш да лове у банкама има "и превише". Сигурна сам да не лажеш. Лове има, али често не за оне који су је једном положили у банку и гарантовали да је неће у Америци потрошити на ширење тероризма. Данас до исте лове, након чекања и преклињања, могу доћи само ако се закуну да је неће потрошити на тероризам.

Ј*боте! Вујчићу, јеси ли чуо да је Ал Каида својим члановима препоручила да заобилазе Европу? Вујчићу, зашто нас банке тероришу? Које глупо питање. Све о чему пишем само је увод.

Кад је моја кћи била девојчица скупљала је латинске изреке. Најдража јој је била Интер спем ет метум. Између наде и страха.

Нада? Страх? Ја сам између плача и беса. Како се то каже на латинском?

Сорош пустио вирус, а шта се може десити Вучићу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Rudan.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА