Најновије

ПРОЦУРЕЛИ ДОКУМЕНТИ НЕМАЧКЕ ВЛАДЕ: Планирају да следе овај модел како би се изборили са коронавирусом

Немачка намерава у борби против ширења корона вируса да следи узор Јужне Кореје и спроведе масовно тестирање.

Коронавирус (Фото: Pixabay)

У тајном документу, према писању немачког дневника „Билд“, наводи се као циљ што веће проширење капацитета за тестирање, уз оцену да је то требало одавно учинити.

Савезна држава и покрајине, према интерном протоколу телефонске конференције савезне министарке Хелге Браун и шефова кабинета у владама покрајина, договорено је да се капацитети за спровођење тестова на инфекцију корона вирусом јасно прошире.

И у тајном стратешком папиру савезног министарства здравља, према писању „Зидојче цајтунга“, говори се о повећању капацитета за тестирање, а као пример се наводи Јужна Кореја.

У тој Јужној Кореји је масовним тестирањем и изолацијом оболелих снажно успорено ширење новог вируса, без обуставе јавног живота.

- Далеко најважнија мера против овог вируса је према експертима тестирање и изоловање инфицираних, наглашава лист додајући да треба да се тестирају све особе код којих постоји сумња у инфекцију, као и сав круг лица са којима су били у контакту.

За шире тестирање потребна су иновативна решења, наводи се у документу, а да би се заштитило медицинско особље грађани би требало сами да обаве узимање бриса, на пример путем „драјв ин-а“ или сличним методама без ближег контакта.

У потрази за контактима позитивно тестираних особа треба дугорочно да се користе решења подржана новим технологијама, па чак и белешке о локацијама мобилних телефона, стоји даље у документу.

Према „Билд-у“ за проширење тестова биће коришћене и ветеринарске лабораторије.

Шта напушта америчка војска сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА