Најновије

ЂИЛАС ПИСАО ВУЧИЋУ: "Заустави се! Сваки дан урлаш на грађане, али Србија функционише, не због тебе, већ због људи које ова земља има"

“Србија данас функционише, не због тебе и твојих конференција за штампу, већ због људи које ова земља има”, оценио је председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас у Отвореном писму председнику Србије Александру Вучићу.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

“Функционише захваљујући здравственим радницима, медицинским сестрама и техничарима, лекарима, запосленим у продајним ланцима, апотекарима, пекарима, возачима и свима оним људима који се свакога јутра пробуде и оду да раде, не штедећи себе”, истакао је Ђилас.

"Функционише захваљујући родитељима који уче са својом децом, волонтерима који помажу свима којима је потребна помоћ. Србија функционише Александре Вучићу захваљујући људима који у њој живе, а не онима који су на власти", поручио је Ђилас.

"Месец дана ћутимо на сво твоје незнање, грешке, неодговорност, нападе на грађане Србије, на пензионере, на наше држављане који живе у иностранству, на нас из опозиције", оценио је Ђилас.

Како је прецизирао, ти напади долазе, како од Вучића, тако и од његових "плаћених новинара, аналитичара" и скоро свих медија које он лично контролише.

"И сваки пут кажемо да ћемо о одговорности за грешке које су начињене говорити кад све прође, јер је сада време да се боримо за животе људи", нагласио је Ђилас.

И без обзира на све, додао је председник ССП, "опет смо, по твом налогу, мета изопачених мозгова твојих сарадника који тврде да желимо да број мртвих буде као у Италији и Шпанији".

"Томе помажеш и ти сам, тврдећи да би прихватањем нашег предлога о сат времена шетње за пензионере београдска гробља била премала за сахрану свих које би тих сат времена шетње убило", поручио је Ђилас у писму Вучићу.

"Сваки дан урлаш на грађане, јер те наводно, не слушају довољно и не седе по кућама. То није тачно", сматра Ђилас, који подсећа на хронологију различитих изјава представника власти и њима блиских стручњака у протеклих 20 дана.

"Први пут ћу ти рећи јавно: то што изјављујете је потпуно болесно и поремећено говори о вашем моралу и неодговорности према држави и народу! Доћи ће дан када ћете бити позвани на одговорност, много пре него што мислите", уверен је Ђилас.

"Зар је требало Кинези да дођу да схватиш да морају сви да се тестирају и да тако све време раде Корејанци, Италијани, Немци, Шпанци, Французи, само ми не", указао је Ђилас, који мисли да је "џабе медицинским радницима аплауз у 8 кад леже болесни".

"Нема прече и светије ствари него да сачувамо сваки живот. Ничији останак или долазак на власт не могу бити вреднији од људских живота", предочио је Ђилас.

"Заустави се док не буде прекасно", нагласио је Ђилас у писму Вучићу и оценио да наћин његове владавине "већ има огромну цену".

"Склони се у страну, пусти људе који знају посао да одлучују и причају. И запамти већ једном да онај ко воли своју отаџбину, он је не дели", написао је Ђилас и истакао да "нам је потребно јединство".

“Ако га власт и даље буде нарушавала, на нама грађанима је да је сачувамо. Урадимо све да се сачувамо да би сутра, сви заједно, научени на сопственим и туђим грешкама, направили од Србије боље и хуманије место за живот”, закључио је Ђилас у писму Вучићу.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Влада Србије продужила полицијски час.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА