Најновије

Заражено пет епидемиолога у Војводини, грађани од Хитне помоћи скривали симптоме!

Међу 13 новозаражених до јутрос у Војводини петоро је здравствених радника, јавила је репортерка Н1 из Новог Сада. Код петоро епидемиолога утврђена је упала плућа, а пет екипа Хитне помоћи стављено је у изолацију пошто су грађани тражећи помоћ те службе наводили погрешне или непотпуне информације. Покрајински секретар за здравство најављује кривичне пријаве против неодговорних појединаца.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић казао је да су лекари сада најугроженији, што показује и бројка да су петоро од 13 новозаражених до јутрос у Војводини - епидемиолози који имају упалу плућа. Гојковић упозора да би следећи на удару могли да се нађу инфектолози и остало клиничко особље.

Угрожени су и заполсени у Хитној помоћи, а како јавља репортерка Н1, пет комплетних екипа те службе је морало да се стави у изолацију јер су неодговорни појединци пријављивали давали погрешне или непотпуне тегобе позивајући Хитну помоћ.

Тако је забележено да је Хитна помоћ без заштитне опреме одлазила по позиву због кардиолошких проблема, а на лицу места би затекла особу са високом температуром.

Гојковић каже да су прослеђене кривичне пријаве против неодговорних појединаца који злоупотребљавали хитну помоћ.

Пре неколико дана објављено је да је поднета кривична пријава против стоматолога из Новог Сада, за којег власти тврде да је наставио да прима пацијенте и пошто су му се појавили симптоми коронавируса.

Покрајински секретар каже да постоје још два таква стоматолога и да се против предузимају исте мере.

Гојковић каже да епидемиолошке службе у покрајини тренутно надзиру више од 6.500 људи који су били у контакту са зараженима.

Прочитајте ОВДЕ   какав нас сценарио чека.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА