Најновије

Харадинај: Тачи је у моје време био готово пензионер, али…

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај рекао је да изјаву америчког Стејт департмента о непостојању било каквог тајног плана види као поруку која даје коначни епилог узајамном признавању Косова и Србије, преноси Коха.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

– Не видим то као процес, већ као енергију која долази од Гренела, Палмера, америчкој Стејт департмента, да би се дао коначан епилог са обостраним признавањем. Нисам давао на значају Тачију и одбио сам дијалог који је водила Могерини, јер је био погрешан. Али Курти је погрешним приступом оснажио и вратио Тачија који је у моје време скоро био готово политички пензионер – рекао је Харадинај.

Он је рекао је да „садашњи премијер Курти може и’и на дијалог, али без ратификације у парламенту било који споразум нема никакву вредност“.

– Ниједан политички лидер у земљи не би требало да потпише штетне споразуме за Косово. Кад влада падне са 2/3 већином мислим да је најбоље за државу да има прелазну владу до избора. Сре’ом, буџет је усвојен. Али, моје уверење је да треба да имамо владу јединства. Ако ДСК направи владу са ДПК-ом, биће ми драго да будем ван ње, јер нисмо заинтересовани да будемо на власти – рекао је Харадинај.

Не дајемо паре за пропале инвестиције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА